Kistaloppet – snabb bana med unik bansträckning

0
156

Lördagen 17 september är det dags för Kistaloppet i Stockholm. Ett event som Springlfa.se hårdbevakar på plats. Vi har checkat läget med tävlingsledaren John Laselle.

Promoe 2
Artisten Promoe brukar springa Kistaloppets tio kilometer, här med tävlingsledaren John Laselle efter förra årets lopp. Arkivbild: Mikael Grip

Hur är känslan inför årets lopp?

– Känslan är på topp. Vi är väl förberedda och känner att organisationen blir starkare från år till år och ser verkligen fram emot den 17:e september!

Vad utmärker Kistaloppet?

– Kistaloppet har en väldigt varierad och rolig bansträckning där löparna får se förortens mångfald med löpning genom såväl natursköna Järvafältet som miljonprogrammens höghus. I kombination med ett riktigt starkt publikstöd sticker Kistaloppet verkligen ut som ett annorlunda och mycket uppskattat lopp.

 Hur många deltagare hade ni förra året och siktar ni på att slå det i år?

– Förra året hade vi cirks 2 300 anmälda deltagare i de olika tävlingsklasserna och vi siktar på att komma upp i samma antal i år.

DSC_7835
Det är många barn som kutar Kistaloppet. Arkivbild: Mikael Grip

Några heta nyheter i år?

– SUB 40 – utmaningen som vi hade för några år sen är tillbaka och alla som springer under 40 minuter får en specialdesignad t-shirt med trycket ”Sub 40 – Enough Said” på ryggen. För tjejer är gränsen 45 minuter. Vi kommer i år att ha farthållare på plats för att ge löparna bästa förutsättningar att slå PB samt satsa extra på att skapa en levande bana med rekordmånga underhållningsstationer längs vägen för att peppa och motivera löparna.

Hur ser det ut på elitsidan? Kommer det några riktigt bra löpare?

– Vi för dialog med ett stort antal elitlöpare och hoppas på ett starkt fält som vanligt. Bland annat har den manliga fjolårssegraren Abraham Adhanom aviserat intresse.

Är det en bra bana att persa på?

– Det skulle jag säga. Vi gjorde några förändringar inför fjolåret som resulterade i en ännu snabbare bana än tidigare och även om det finns några stigningar kvar går det absolut att persa om man har en bra dag.

DSC_8363
Selfiedags genom Kista Galleria. Arkivbild: Mikael Grip

Misstänker att man även i år springer genom köpcentrumet i Kista?

– Absolut! Det är en av höjdpunkterna och ett väldigt uppskattat inslag i loppet.

Hur nära inpå start kan man anmäla sig?

– Anmälan på Kistaloppet.se stänger den 11 september men det kommer även att gå att efteranmäla sig på plats.

Lycka till den 17 september!

– Stort tack!

Till Kistaloppets hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här