Kristianstad trail visar att det går!

Aktuellt  

Under 2019 har många lopp i Sverige haft det tufft med att hålla sina deltagaresiffror, de sanktionerade loppen har ett tapp på cirka 20%. Läget är dock inte så katastrofalt, det är många nya lopp och många lopp som inte sanktioneras där antalet startande inte går in i statistiken, men visst är det tufft på loppmarknaden.

I Bockeboda utanför Kristianstad ökade man med 180 deltagare jämfört med året innan, procentuellt är det en hissnade siffra då det var drygt 450  anmälda till årets Kristianstad Trail som arrangerades av Härlövs IF. Det var inte deltagarrekord, då det var några fler deltagare anmälda både 2016 och 2017. Däremot blev det rekord för antalet startande och fullföljande deltagare, då 401 kom till start och 395 kom i mål.

Årets vinnare i Män 25 km blev Erik Alnervik från Helsingborgs SOK på tiden 1:53:46.

Erik Alnervik

Segrare i Kvinnor 25 km blev Hanna Höckert från Växjö med tiden 2:08:06.

Hanna Höckert

Loppet går på en 25 km lång bana, som slingrar sig fram i Bockebodaskogens lite småkulliga och omväxlande skog och uppskattas mycket av deltagarna, som oftast är lyriska när de kommer i mål. Erik Alnervik, sa ”Det var riktigt kul många stunder”. Och många är de löpare som säger att det är det mest välsnitslade lopp de sprungit.

Kristianstad Trail var också sista deltävlingen i Spring i Skåne Trailcup 2019. Där var det redan klart att Tilde Jensen, Ryssbergets IK, tog hem cupen bland kvinnorna efter fyra fullpoängare. Bland männen var det Johan Hilmersson, Härlövs IF, som tog hem cupen, utan fullpoängare, men med många höga poäng.

Härlövs IF strävar efter att genomföra ett lopp där man verkligen sätter deltagarna i centrum, med hög service till löparna, med många vätske- och energistationer, förstklassig snitsling av en snirklig bana och dusch inomhus, med bastu efteråt. Årets traillopp bjöd på bra, men lite mörkt höst väder, med 5-6 grader varmt och lagom blött underlag, vilket säkert gjorde årets bana minst 2 minuter långsammare än förra årets torra och snabba bana.

Foto: Ewa Jönsson

 Dela på Facebook