La dolce vita

0
34

Befinner mig i Tremosine vid Gardasjön. Åh tänker du, alper, strandliv, läckra restauranger och Italiensk glamour… Låt mig berätta om min lyxiga och glamourösa dag.

Det glammiga livet börjar 04:30 (ja, jag går upp så tidigt), det är kallt i lägenheten för det ösregnat hela natten och värmen verkar vara avstängd. Tar på mig dunjacka. Så lite mail, skype och kaffe. Internet gör det ju möjligt att jobba på distans var som helst.

Strax efter sex börjar det bli ljust, ut o springa. Långpass planerat, det känns väldigt tungt, men funkar. Studerar kartan, ser en stig som verkar vara en genväg och kommer spara mig 5km asfalt. Väljer den. Det är högt gräs, man kanske ska kolla efter fästingar tänker jag och tittar ner på benen. Fem fästingar kryper omkring! Detta är ingen överdrift. Tar ett par steg till, tre till! Får riktig fästingfrossa, tycker det kliar och kryper överallt. Tar ett steg, stannar och borstar av benen, tar ett steg till, borstar av benen… Funderar på om jag ska vända uppåt igen, men har hunnit ganska långt ner i en dal. Till slut är det över och asfaltsvägen dyker upp. Halva dagen har försvunnit, springer hem i mitten av vägen, så långt från gräset i väggrenen som möjligt. När jag kommer tillbaka till lägenheten är jag för trött och hungrig för att laga mat så jag äter det som finns, kallt ris och ketchup. Så framför datorn igen. Glamour.

Men jag skulle inte vilja vara på någon annan plats just nu, älskar det här lite ruffiga livet. Och innan den där läskiga fästingstigen såg det ut såhär:får utsiktutsikt2
Aha, nu förstår du eller hur!

Min kärlek till att vistas ute i naturen är oändlig (förutom fästingarna då), min kärlek till löpningen nästan lika stor. Det ena har funnits där jämt, det andra är nytt men för mig hör de ihop.

Så, jag har fått förtroendet att ta över stafettpinnen efter Sandra och ska alltså dela med mig av lite löparskrönor de närmaste fem veckorna. Till allas förtjusning hoppas jag.

Och om du råkar gilla fin natur, löpning eller skojiga husdjur kan du följa mig på Instagram också: mimmikotka

Ha det fint!
/Mimmi

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här