5 hårdtestade prylar som håller vad de lovar

1
34

Springs testlöpare har gått på i ullstrumporna och utsatt diverse utrustning för hårda prov. Vi har testat allt från kompressionsstrumpor i ull till solglasögon och trailskor.

Gococo Compression Wool

GococoCompressionwool

Strumporna har hängt med under en stor del av vintern. Redan första gången de drogs på var känslorna mycket positiva – skön passform, härligt material och dessutom snygga. Efter cirka 20 pass är de fortfarande lika bekväma. Och de har hållit bra i tvätten.
Inte nog med det, Springs testlöpare upplever att kompressionsstrumporna hjälpt honom att hitta tillbaka till formen. Huruvida det verkligen beror på att tillverkarens löften om snabbare återhämtning och piggare ben verkligen har infriats, låter vi vara osagt. Men faktum är att vår testlöparen har tillgodogjort sig ovanligt mycket träning de senaste månaderna.

Testfakta

sssss

Märke: Gococo

Bästa pris på Prisjakt:

Plus: Skön passform och skönt material.

Minus:


X-Kross by Sziols

X-KrossSziols Tillverkarens specialité är att kunderna får avgöra hur de vill kombinera bågar och linser. Det finns en uppsjö av olika linser att välja mellan, och de fästs på ett smart sätt mellan ögonen. 
Vid en första anblick kan solglasögonen upplevas som aningen stora, men de sitter stadigt på huvudet, även i tuff terräng. Storleken är ingenting som man reflekterar över när man väl springer. 
Solglasögonen är dessutom lätta och ”andas” effektivt genom små hål i linsen.

Testfakta

sssss

Märke: Sziols

Pris från: 1495 kr

Plus: Passformen och det smarta linssystemet

Minus: Lite stora på små huvuden


Noname Koio Long Tights

NonameKoioTights Tajtsen sitter utmärkt på benen. Materialet är mjukt och funkar bra ner mot nollgradigt väder. Spring uppskattar särskilt den praktiska fickan på höger höft som gör att man ledigt kan göra styrkeövningar liggande på rygg utan att känna nycklarna skava mot svanskotan och ryggen. Designmässigt är tajtsen däremot ganska fantasilösa. Någon mer färg eller lite mönster hade inte varit fel.

Testfakta

ssss

Märke: Noname

Pris från: 449 kr

Plus: Passformen och placeringen av fickan

Minus: Hade önskat lite roligare design


Suunto Ambit 3 Peak Sapphire HR

Suuntoambit3peak En stor och tydlig display med lättåtkomliga knappar gör det enkelt att navigera sig fram. Dessutom är designen så pass snygg att vi även kan tänka oss att bära klockan före och efter träningen. 
En grym funktion som tyvärr bara finns till iPhone innebär att man kan synkronisera klockan med telefonen och göra inställningarna därigenom. Det krävs ett Movescount-konto för detta. Tidigare funkade det bara med en dator. Ambit 3 hittar satelliter väldigt fort. Pulsbandet som ingår är uppdaterat och sitter behagligt.

Testfakta

ssss

Märke: Suunto

Bästa pris på Prisjakt:

Plus: Hittar GPS-satelliter väldigt snabbt. Lång batteritid och bra funktioner.

Minus: Går inte att göra träningsinställningar direkt i klockan. Lite för stor på smala handleder.


Salming Trail T1

SalmingTrail Våra testlöpare är lite kluvna till Salming Trail. Snygg? Ja, men sedan går åsikterna isär. Passformen får till exempel både ris och ros. Materialet är hårt och strävt, men sannolikt stryktåligt – även om vi inte har testkört skon tillräckligt länge för att kunna uttala oss säkert om hållbarheten. 
Mellansulan är hög och stum, vilket går ut över löpkänslan. Skon känns instabil på knixiga stigar och i terrängen. 
Två av tre testlöpare gillade yttersulan och dess mönster, medan den tredje löparen inte alls var nöjd med greppet på leriga stigar.

Testfakta

ssss

Märke: Salming

Bästa pris på Prisjakt – Dam:

Bästa pris på Prisjakt – Herr:

Plus: Snygg design. Känns stryktålig.

Minus: Hög och stum sula med dåligt mönster.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här