Lisa Ring vann OMT Finspångs Stadslopp

0
146

Lisa Ring och Ida-Maria Nicklasson hade en tuff kamp i OMT Finspångs Stadslopp som till sist Lisa vann med åtta sekunders marginal.

Lisa Ring har passerat Ida-Maria Nicklasson som syns i gul tröja strax bakom. Foto: Holgersson&Loftenius

Det var två formstarka löpare som gjorde upp om segern i OMT Finspångs Stadslopp. Lisa Ring, IK Nocout.se, som förra helgen slutade tvåa i Nordic Challenge 10 000 meter med nya personliga rekordet 34.07 mot Ida-Maria Nicklasson, Forest Runners -Team Finspång som vann ett SM-silver i GöteborgsVarvet med en 1.18-tid.

Nu möttes de två på de drygt sju kilometerna i Finspång.

– Det kändes okej ikväll. Jag sprang riktigt bra i lördags och det var inte samma laddning nu. Men jag är nöjd, konstaterade Lisa, som tävlar för IK Nocout.se, som vann med tiden 24.40.

Hon hyllade arrangemanget och bansträckningen.

– Ja, riktigt proffsigt och väldigt kul lopp att springa.

Ida-Maria Nicklasson bestämde sig sent för att starta. Hon kände sig något sliten efter framgången i GöteborgsVarvet.

Ida-Maria Nicklasson i mål som tvåa. Foto: Holgersson&Loftenius

Nu blev det 24.48 på de drygt sju kilometerna och en andraplats. Över en minut snabbare än förra året då hon slutade trea i samma lopp med 26 minuter blankt.

– Jag hade ledningen ungefär till fem kilometer, men jag hade inte riktigt kraften att svara när Lisa sprang förbi. Men med tanke på förutsättningarna är jag nöjd med min insats, sa Ida-Maria.

Frida Michold slutade trea. Foto: Holgersson&Loftenius

Trea slutade Frida Michold, även hon Forest Runners-Team Finspång med tiden 26.01.

OMT Finspångs Stadslopp har också ett speciellt välgörenhetsarbete där i år Brödrakampen var förmånstagare. Konstnären Marie Åkerlund hade skänkt en tavla som vem som helst kunde lägga bud på. När budgivningen stängde hade Lars Jacobsson och hans företag OscarssonOnlce AB lagt det högsta budet med 20 500 kronor. Simon Carlsson tog tacksamt emot checken med pengarna och Lars Jacobsson fick den fina tavlan. Brödrakampen är ett projekt av några kompisar från Finspång, där alla insamlade pengar går till Barncancerfonden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här