Lisa Ring vann premiären av Huddingeloppet

0
386

”Som VM fast kortare”. Så löd damvinnaren Lisa Rings sammanfattning av Huddingeloppet.

Lisa Ring, IK Nocout.se, laddade upp inför Tjejmilen genom att vinna premiären av Huddingeloppet. Foto: Magnus Andersson

På friidrotts-VM i London i somras hade de svenska maratonlöparna det jobbigt på den knixiga banan. Huddingeloppet hade också sina tvära och utmanande kurvor. Nu rörde det sig bara om fem kilometer istället för 42,2 kilometer.

– Ha, ha. Ja, det blev ett bra fartpass. Jag körde två mil igår och på lördag är det dags för Tjejmilen, berättade Lisa som vann premiären av Huddingeloppet med tiden 17.45.

Dace Landström slutade tvåa i Huddingeloppet. Foto: Magnus Andersson

Tvåa slutade Dace Landström, Vallentuna FK, med 18.42. Dace hade Springs utsända efter sig och till och med före sig till en början.

– Var tog du vägen? När du sprang om mig så tände jag till, sa Dace som sprang andra varvet nästan lika snabbt som det första.

Det gjorde inte Springs reporter.

Trea slutade Karin Olsson, Täby IS, med 19.11. Åtta kvinnliga löpare sprang under 20 minuter.

Hemmalöparen Anna Lerjefelt tyckte att det var kul med ett nytt lopp i området. Foto: Magnus Andersson

Adina Lerjefelt trivdes i Huddingeloppet. Hon bor om inte på banan, så i alla fall i direkt närhet.

– Ja, till höger när man kom upp på krönet på uppförsbacken. Jag tycker det är bra med ett lopp här. Det behövs. Jag fick håll halvvägs så det blev kämpigt. Men jag lyckades ändå hålla 4.30-fart, sa Adina efter målgången.

Förutom femkilometersloppet så erbjöds också ett 500-meterslopp för de allra minsta och ett ungdomslopp på 2,5 kilometer. Linus Jansson, SLK Oxelösund, vann på pojksidan med 8.31. Ida Österberg, Värmdö IF, var snabbast bland flickorna med 9.35.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här