Lite nya prylar

0
217

Många talar om hösten att det är så härligt att springa i den friska luften mm och visst det kan vara trevligt med ett höstlopp i september där temperaturen är perfekt för prestation.

I övrigt blir jag bara deppig och igår var det premiär med mössa och tights med vindbrallor över, hur kul är det?

Om man ska vara positiv får man tänka att det är i alla fall bättre än vintern som kommer……

Hur som helst har jag försökt köpa mig lite motivation sista tiden med nya roliga prylar. Det började med en footpod från Stryd som jag tänkt att jag ska kunna använda inomhus på band och uppkopplat mot Zwift för att kunna tävla och träna med andra. Har ännu inte kopplat upp mig utan endast använt den utomhus. Förutom allt vanliga data jag får från klockan mäter den bl.a även kraft i watt likt så man kan göra på cykel. Vet inte om det ska jämföras rakt av men det kan bli ett verktyg för att se att man ligger inom rätt fart och kraft på tävling mm. Vi får dock se hur mycket det kommer analyseras, tycker det mest verkar roligt att testa springa i ett tv-spel.

Stryds footpod.

Som många andra löpare gillar jag även skor och det har det dimpt ner några i brevlådan, eller ja till ombudet förstås. Först ut ett par Hoka One One Ora Recovery slides, ett par förfinade Foppatofflor att ha efter passen när fötterna och benen är slitna. Känns än så länge riktigt nice och mjukt. Kollade även ett tag på Oofos sandal som ska vara ännu mjukare men valet föll på Hoka då de är lite mer ”sko” och kanske kan användas lite mer gissningsvis.

Lyxfoppisar.

Det andra paret skor som jag blivit ägare till är Nikes Vaporfly Next%, ett par som jag dreglat över sedan de släpptes. Har sedan tidigare versionerna Vaporfly 4% flywire samt flyknit. Varit väldigt nöjd med dom även om sidostabiliteten och hälgreppet lämnade en del att önska.

De nya Next% har jag sprungit i några rundor nu och hälgreppet är mycket bra och den är mer sidostabil. Den har även 15% mer dämpning och överdelens material ska inte ta upp lika mycket vatten men det är i mina ögon inte något som avgjorde mitt köp. Gillar överdelen bättre med riktig plös och snörning.

Något som dock är dåligt är att sulan tunga går upp över skon i fram och ligger precis över min stortånagel och trycker lite. Än så länge inga större problem med det men irriterande såklart och det kan bli tal om ett litet ingrepp och skära bort lite material där även om det känns lite risky att ta fram skalpellen på ett så pass dyra skor.

På tal om den ”gamla” 4% flyknitmodellen så måste jag säga att de hållt väldigt bra. Jag har använt mina i ett år nu på alla tävlingar och även ett fåtal träningar och sulan har väldigt mycket liv kvar. Det jag kan känna är dock att sulan blivit lite hoptryckt och inte samma dämpning som när de var nya men fortfarande en härlig känsla att sätta på sig. Tycker att ryktet om att de bara ska hålla i 15 mil är högst överdrivet.

Bättre grepp i sulan och lite mer slitage för en hälsläpare som mig.
Något gram lättare än mina gamla 4% flyknit.

Förutom detta rullar träningen på bra och i söndags körde jag mitt sista långa långpass med 39 km varav mellan 24-37 i lite under min marafart. Än så länge ligger allt i fas med att försöka sätta nytt pers på Växjö Marathon om två veckor. Det som oroar mest nu är att undvika bli sjuk när alla snörvlar runt om en hela tiden så man vill nästan sätta sig i stuga i skogen.

Jag håller tummarna för att anlända dit frisk och hel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här