Lite sommartips och jag ska till VM

0
82

Efter Stockholm Marathon börjar kroppen och träningen återgå till det normala. Förra veckan drog vi ihop ett 3000 m-lopp för att försöka ta ett klubbrekord i m40. Som tur var sprang kollegan Mattias Studenternas 3000 m dagen innan och kunde släpa runt mig till en ok tid på 9:43 dagen efter.

Finns tid att plocka där med bättre förutsättningar men det får vi ta en annan gång, klubbrekordet avstökat i alla fall.

Snart blir äntligen semester och som vanligt blir det förmodligen ett klassiskt tävlingsupplägg i Dalarna med Kvarnsvedenspelen den 9/7 och sedan såklart Buggruset 19/7.

Har ju skrivit en del om Buggruset tidigare men det tål att nämnas igen, mycket snabb bana och kvaliteten på löpare är allt från landslagsmän till nybörjare. Trevlig inramning under dansbandsveckan så lätt värt en omväg för att springa. Mer info om båda loppen hittar ni länk till längst ned, hoppas vi syns där.

Blickar vi lite framåt så ser jag verkligen fram emot att springa Riga halvmaraton den 1/10. För första gången går VM samtidigt så det är masstart ihop med eliten, kan bli kul.

Dagen innan är det även VM-lopp för både en mile samt fem km så det lär förhoppningsvis bli en löparfest.

Organisationen räknar med ca 20 000 deltagare från 100 olika länder. Jag och Göran (mr revben) åker dit men gissar att vi nog inte blir ensamma svenskar på startlinjen. Det går bra flyg både dit och hem för en snabbvisit och överlag smidigt att ta sig till staden samt många boenden i närhet till start/mål.

Efter relativt mycket fokus på maraträning så känns det lite som en nytändning att gå ner en distans.

Efter Riga kanske man börjar snegla på en mara igen…….
På återhörande

Kvarnsvedenspelen 9/7 2023 (svenskalag.se)

Hem – Buggruset

Home | Riga 23 | World Athletics Road Running Championship

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här