Lostwater

0
9

Efter Stockholm Marathon har jag som sagt tagit det lite lugnare med löpningen, men den här veckan har jag åter kommit upp i den träningsmängd som jag vill ligga på: cirka tio mil. Men det har inte varit några kvalitativa pass, jag har bara pliktskyldigt skrapat ihop distansen. Delvis beroende på att jag har cyklat drygt 40 mil, med en utflykt till Örebro och tillbaka. Lite segt för ryggen när man inte är van att ligga nere i bocken så länge, men trevligt att se sig omkring.

Fikapaus och bad i Sörmländsk sjö. En bild som säger mindre än tusen ord och på intet sätt sammanfattar upplevelsen av sex timmars slit på sadeln.

Och så körde jag Lostwater race igår. Jag fick alltså tag i en partner och provade på swimrun-orientering för första gången. En rolig och lite annorlunda upplevelse, förlagd till mina hemmaskogar i Nackareservatet. Tjugofem kontroller på land och i vatten, tre timmar och ca 14 kilometer totalt. Ordningsmannen i mig blir lite störd av att inte riktigt veta hur jag ska logga en sån här aktivitet på gps-klockan. Jag har valt kategorin ”freestyle” men det fuckar upp löp-statistiken lite. Det finns kanske bättre klockor för den här typen av blandaktivitet. 

Det varma vädret bjuder verkligen in till cykling och simning men nästa vecka ska jag minska ner dom disciplinerna; imorgon måndag påbörjar jag officiellt min satsning mot Lidingö. Då blir det mer varierande och genomtänkta pass förhoppningsvis. Dessutom ska jag öka veckodistansen ytterligare och försöka få ihop 15 mil för att se hur det känns. Foten verkar i alla fall må bra och jag känner mig i stort sett skadefri. 

Föregående artikelLazyass semester
Nästa artikelDagens surprise…..
Namn: Eskil Persson Född: 1977 Bor: Stockholm Klubb: Hammarby IF Favoritsträcka: Längs en sandstrand Vill med löpningen: Bli snabbare och se mig omkring Roligaste löparminne: Barfota runt Gotska Sandön ligger bra till Meriter: Har ätit 84 sushibitar på en lunchbuffé Personliga rekord:  3000 m - 9:01 (2019) 5000 m - 16:03 (2021) Milen - 33:21 (2021)  Halvmaran - 1:18:29 (2015) Lidingö - 1:58:58 (2018) Maraton - 2:50:04 (2018) Ser fram emot: Härliga tider

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här