Lyckat för Frida och Johanna i Marrakech

  1
  164

  Frida Södermark och Johanna Nilsson fick en bra start på året i Marrakech.

  Frida Södermark och Johanna Nilsson gjorde båda fina insatser i Marrakech. Foto: Mikael Grip

  Året är inte gammalt. Någon måste förstås alltid slå det första svenska årsbästat i respektive gren. När Marrakech Marathon avgjordes på söndagen så gjorde Frida Södermark och Johanna Nilsson slag i saken.

  – Roligt att få in ett lopp, när vi är här på träningsläger och kan göra det tillsammans. Det blev ett bra led i träningen, säger Frida Södermark, Tjalve IF Norrköping, som är en av ledarna i Springmarrakech.se som just nu är på plats i Marocko.

  Frida slutade nia med 2.59.42 och fick också 500 dollar (cirka 4 375 svenska kronor) för sin insats.

  – Min målsättning är att komma ned mot mitt ”pers” 2.51.32 till sommaren. Maran här i Marrakech blev en bra formcheck.

  Hur var upplevelsen på de 42 195 meterna?

  – Riktigt kul och lagom temperatur eftersom starten gick så tidigt. En flack bana med ganska mycket folk utmed banan som man kunde klatscha med och få energi. Kamelerna som brölade på vid 25 kilometer gav också extra energi, berättar Frida som ni kan följa i hennes välbesökta blogg här på Springlfa.se

  Ashu Kasim Rabo, från Etiopien, vann Marrakech Marathon med 2.30.18. Herrmaran vanns av Adhiana Gebretsadik, Etiopien, med 2.08.55.

  På damernas halvmara var de nio första löparna från Marocko. Segrade gjorde Hayat Allaoui med 1.14.36. Johanna Nilsson, Morjärvs SK och en av deltagarna på träningsresan till Marocko, sprang i mål med tiden 1.23.19 på 17:e plats, bara tre sekunder från det personliga rekordet.

  – Jag hade en riktigt bra känsla genom hela loppet. Jag hade inga svackor och den fart jag höll är onormalt för mig för att vara den här årstiden, berättar Johanna som siktar mer på maratondistansen där hennes ”pers” lyder 2.51.56.

  Ett ”pers” som Johanna siktar att slå i Barcelona Marathon 12 mars.

  – Då vill jag få till ett bra lopp och siktar på ”pers”. Att få till en go känsla nu ger hopp inför säsongen, förklarar Johanna.

  På halvmaran för herrar så tog hemlandet Marocko hem de tolv första platserna. Segrade gjorde Mohammed Ziani med 1.00.28. Robert Wingren, IK Akele, slutade på 143:e plats med nya personliga rekordet 1.19.12.

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här