Magasin Spring 2023, Springboken!

0
112

Nu har magasin Spring fyllt 8 år, först ett magasin man köpte i butik i samma format som alla andra, men sedan sex år tillbaka ett medlemsmagasin som man bara kan prenumerera på. Vi började med sex utgåvor per år och oftast 148 sidor, gick över till 5 utgåvor per år och 164 sidor. Nu är det dags för ännu ett steg.

Magasin Spring är förmodligen världens mest omfångsrika magasin med 164 sidor och även det billigaste magasinet, 349:- för 800 sidor är typ 40 öre per sida. Läget det senaste året har tyvärr gjort att ekonomin inte är så bra, ökade portopriser, stor ökning av papperspriset och nu dessutom energipåslag på de externa fakturor vi har. Vi måste alltså korrigera konceptet. Vad gör man då?

De flesta läsare är oerhört lojala och har följt med under alla år, men de som hoppar av gör det alla av en och samma anledning – de hinner inte läsa magasinet. En riktigt irriterad feedback, klart man ska läsa om sitt stora intresse. Men, faktum kvarstår – det blir liggande utgåvor på nattduksbordet som inte läses. Jag kan dock konstatera att 90% av de som hoppar av skriver samtidigt precis som de flesta andra läsare att det uppskattar Spring och skulle de hinna så finns det inget annat magasin de skulle vilja prenumerera på.

Då vi vill fortsätta vara det mest omfångsrika och billigaste magasinet så blir beslutet att behålla priset, att behålla antal sidor, det vill säga ca 800 sidor om året. Men, att minska antal utgåvor med en om året. Under 2023 blir det alltså cirka 200 sidor i magasinet som kommer fyra gånger per år. Det blir lite tjockare omslag för att bli ännu mer en bok än vad vi redan är, så man kan faktiskt säga att det blir ”Springboken” som många redan nämner det som.

Samma pris, lika mycket läsning men också mindre miljöpåverkan med färre transporter. Ett magasin gör sig bäst i papper och i handen tycker vi på Spring, men vi kommer även erbjuda läsarna att prenumerera på en digital PDF version till ett lägre pris. Allt för att så många som möjligt ska kunna läsa om sitt intresse, löpning.

Fram till nästa utgåva kan ni fortfarande teckna er för en helårsprenumeration till priset av 349:- och det ingår fem utgåvor, det blir alltså en ganska stor rabatt då fyra av de utgåvorna kommer vara på 200 sidor. Så ta chansen och få nästa 1000 sidor för 349:- i brevlådan, eller teckna dig för 5 utgåvor av den digitala varianten för enbart 199:- fram till den 22 november.

Prenumeration av magasinet i brevlådan: https://preno.se/spring/paper.php?id=182

Prenumeration av magasinet i inkorgen: https://springlfa.se/shop/

4 utgåvor 2023 men beställer du nu får du 5!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här