Makalös diskustävling på friidrotts-SM – både Simon och Daniel över 70 meter

  0
  191

  Andra dagen av SM-tävlingarna i Norrköping bjöd på en fantastisk diskustävling. Daniel Ståhl och Simon Pettersson pressade varandra över 70 meter, där Simon vann guldet före Daniel.

  Daniel Ståhl lyfter upp guldmedaljören Simon Pettersson i stora famnen. Foto: Mikael Grip

  Jag vet, det här är en löparsajt. Men efter att ha varit på plats och bara stått några meter ifrån de båda giganternas uppvisning, så tillåter vi oss ett undantag. Den nya friidrottsarenan i Norrköping har bland annat planerats med hjälp av SMHI, för att uppnå optimala förhållanden. Diskusringen är placerad, så att det ofta blåser motvind från höger i kastarnas riktning. Den här lördagen blåste det verkligen motvind på bortre långsidan.

  – Ett tag trodde jag det blåste för mycket. Men det gick ju bra. Vinden kom från höger, hade den kommit rakt framifrån hade det varit svårare, konstaterade Simon Pettersson, när Spring fick ett snack med den glädjestrålande 28-åringen.

  Simon Pettersson efter sitt livs första kast över 70 meter. Foto: Mikael Grip

  Simon inledde tävlingen med 69.84 och satte nytt personligt rekord direkt. Daniel var strax bakom och hade 68.67, 68.37 och 68.97 på sina tre första kast. Världsresultat rakt igenom.

  I det femte kastet drog Daniel iväg diskusen 70.29 och tog över ledningen. Sekunderna efter kontrade Simon med 70.42, som blev segerresultatet.

  – Det var en fantastisk känsla i ringen idag. Publiken här i Norrköping var grym. Jag hade ståpäls hela tävlingen, sa Simon om jublet och peppningen från de täta åskådarleden i ”diskuskurvan”.

  Vilket styrkebesked av Simon Pettersson. Foto: Mikael Grip

  Beskriv känslan att kasta över 70 meter?

  – Det är knappt jag kan ta in det. När jag började satsa på diskus ordentligt kändes 70 meter omöjligt. Men när jag med åren hela tiden blivit lite starkare och närmat mig 70 meter, så har det ändå funnits där i tankarna.

  Starkt att gå in och prestera över 70 meter, bara sekunderna efter att Daniel kastat 70.29.

  – Ja, haha. Mitt första kast var bra, men det var ingen riktig ”pärla”. Jag kände att det fanns mer att ge, berättade Simon.

  Snacka om att Sverige har två formtoppade diskuskastare när det är dags för EM i München om någon vecka.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här