Makalöst banrekord när Buud kom tvåa i Tarawera Ultramarathon

  0
  42

  Sveriges manlige ultrastjärna Jonas Buud fick en bra start på året i Tarawera Ultramarathon på Nya Zeeland.

  Jonas Buud i mål som nöjd tvåa i Tarawera Ultramarathon.

  Förra året vann Jonas det 102 kilometer långa loppet i överlägsen stil med tiden 8.00.53. Efter ett struligt 2016 med diverse skador så var inte förväntningarna på den 43-årige Morabon riktigt lika höga den här gången.

  Åt Jim Walmsley, USA, fanns det inte mycket att göra. Walmsley stod i en klass för sig och vann med nya banrekordet 7.23.32. Walmsleys vinnartid är en förbättring av det tidigare banrekordet med 21 minuter. I den tryckande värmen och den ofta hårda terrängen lyckades han snitta 4.20 min/km på de dryga 102 kilometerna. En makalös prestation av Jim Walmsley som valdes till årets ultralöpare 2016.

  Bakom Walmsley tog Jonas hand om andraplatsen med 8.10.58, alltså bara tio minuter långsammare än vid segern förra året.

  Tarawera Ultramarathon ingår i Ultra trail world tour och löparna passerar många fantastiska miljöer på sin väg från Rotorua till Kawerau som förutom drygt 102 kilometer också bjuder på  2 755 höjdmeter uppför och 3 055 meter åt motsatta hållet.

  Jim Walmsley i mål som vinnare på ett nytt fantastiskt banrekord.

  På sin Facebooksida sammanfattar Jonas sin upplevelse i Tarawera Ultramarathon:

  ”Grymt nöjd med att lyckas bli tvåa i dagens Tarawera Ultramarathon. Fick slita hårt med framsidan av låren redan från 30 km. Jim var det inte mycket att göra något åt idag. Skönt att få till en målgång efter höstens två DNF. En bra start på säsongen”.

  Trea i loppet slutade Sam McCutchen med 8.12.35.

  Damklassen vanns i överlägsen stil av regerande världsmästaren på 100 kilometer Camille Herron, USA, med 8.56.00. 24 minuter före tvåan Magda Boulet, USA.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här