Många springer för Lovisa

  0
  88

  Flera av deltagarna i Varbergsloppet ger aktivt stöd åt cancerdrabbade barn och deras familjer. Mer än 250 personer har redan anmält sig till startgruppen Team Lovisa för liv.

  Foto: Hallands Nyheter
  Foto: Hallands Nyheter

  Nästa helg, lördagen den 11 juli, går Varbergsloppet av stapeln. I fjol sprang nästan 2 000 personer 10-kilometerssträckan som självklart innehåller en sväng runt Varbergs fästning. 
I årets upplaga av loppet finns en speciell startgrupp, där deltagarna springer för Team Lovisa för liv.
  Martin Larsson, grundare till ideella föreningen Varberg för liv, förklarar:

  – Föreningen drog i gång vid årsskiftet. Vi jobbar med att stödja cancerdrabbade barn och samla in pengar till Almers hus i Varberg, ett hem dit cancerdrabbade barn och deras familjer kan komma och bo gratis en vecka i stöten.

  – Sedan har vi även någonting som vi kallar Önska för liv, ett projekt där vi uppfyller cancerdrabbade barns önskningar. Målet är att vi ska finnas över hela landet.
  Varbergs GIF, som arrangerar stadsloppet, stöttar initiativet genom att bereda plats för Team Lovisa för liv och låta anmälningsavgiften för löparna i startgruppen gå till kampanjen.

  – Lovisa Koraca är en 14-årig tjej som brottas med cancer och som vi vill göra någonting för. Drömmen var att 200 personer skulle springa för henne, men över 250 har redan anmält sig. Det är jätteskoj, säger Martin Larsson.

  Foto: Eva-Lena Johnsson/Varberg För Liv
  Foto: Eva-Lena Johnsson/Varberg För Liv

  Till saken hör att Lovisa själv siktar på att springa loppet tillsammans med sin familj. Hennes medverkan har naturligtvis gett kampanjen extra draghjälp.
– Vi fokuserar på hälsoinriktade arrangemang och kommer att medverka vid ett flertal event under sommaren. Mycket händer i och runt Varberg i juli.

  Mer information om Varberg för liv finns på varbergforliv.se.

  Spring kommer att syna Varbergsloppet i sömmarna under vinjetten ”Spring på plats”. Information om loppet och hur man efteranmäler sig finns på varbergsloppet.se.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här