Friidrotts SM till Helsingborg

  0
  226

  Om drygt en månad avgörs årets Friidrotts SM i Söderhamn. Men redan nu är det klart att 2017 års Friidrotts SM ska gå i Helsingborg och på Hedens idrottsplats.

  Foto: Mats Roslund, HD.se
  IFK Helsingborgs ordförande Claus Elnif på Heden i Helsingborg. Foto: Mats Roslund, HD.se

  – Det är kul att se att IFK Helsingborg återigen vill arrangera ett friidrottsmästerskap, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare Anders Albertsson till friidrott.se och syftar på att föreningen stod som värd för Friidrotts-SM 2005.

  Det är väldigt positiva miner i Helsingborg idag, både från arrangörsklubben IFK Helsingborg och Helsingborgs stad och Region Skånes eventbolag Event i Skåne.

  – Vi hoppas på ett lyft i samband med SM, både för vår nuvarande verksamhet men också för framtiden, säger Claus Elnif, ordförande i IFK Helsingborg.

  Claes lyfter fram att föreningen kommer att lägga mycket energi på att arrangera ett SM som blir så bra som möjligt för alla inblandade – aktiva, publik och sponsorer. IFK Helsingborg hoppas även på mer och större arrangemang i framtiden.
  – Kanske får vi möjlighet till andra arrangemang, såväl nationella som internationella, i framtiden.

  Johan Lundell, Evenemangschef i Helsingborgs Stad, säger att ett SM är väldigt viktigt för staden på flera nivåer.
  – Det är mer än bara idrott. Det är även ett tillskott till turismnäringen, en möjlighet att visa upp vår stad och givetvis ett sätt att kunna värva talanger till friidrotten, säger Johan Lundell.

  Läs mer: Friidrotts-SM 2017 till Helsingborg

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här