Marine Corps Marathon, Washington D.C.

0
322

Den stora skillnaden mellan nummerlappsutdelningen i samband med Marine Corps Marathon och ett besök i Amerikanska kongressen? Säkerheten!

Om tretton dagar, d.v.s. en lika lång period som Kubakrisen 1962, har lugnet förhoppningsvis återvänt till den amerikanska huvudstaden. Eftersom President #45 då blir utkastad från sin tillfälliga bostad på 1600 Pennsylvania Avenue så kan jag (och säkert många med mig) återigen besöka Washington D.C. Jag lovade mig nämligen själv för fyra år sedan att aldrig återvända till D.C. så länge det sitter en grottmänniska i Vita huset!

Nummer 45 kommer alltså att gå till historien som den förste amerikanske presidenten att inom loppet av bara två veckor bli utkastad både från Facebook, Twitter och sin tjänstebostad. Det nya året har trots allt haft sina ljuspunkter…

Ett av de absolut populäraste amerikanska långloppen är utan tvekan Marine Corps Marathon i slutet av oktober. En tävling som arrangeras av amerikanska marinkåren och därmed tilltalar de patriotiska jänkarna. Naturligtvis är säkerheten med anledning av detta rigorös under hela arrangemanget vilket inte minst gäller i samband med nummerlappsutdelningen. Det verkar alltså vara betydligt enklare att springa in i den amerikanska kongressen och ta en tupplur i talmannen Nancy Pelosis snurrfåtölj än att hämta ut en nummerlapp!

Tävlingen har några mindre lyckade avsnitt som exempelvis det extremt tuffa upploppet vid Arlington Cemetery, en uppförsbacke som är mer passande för sherpas och erfarna bergsbestigare. Överlag är det ändå en häftig sightseeing där man får se en skaplig provkarta på nationella monument som man i normala fall bara ser på nyhetssändningarna. Eftersom det är marinkåren som arrangerar tävlingen så är banan dessutom kliniskt ren från grottmänniskor, bara det en anledning till att springa maraton i den amerikanska huvudstaden.

Tips: Marine Corps Marathon brukar arrangeras veckan efter Baltimore Marathon och veckorna före marorna i New York, Richmond (huvudstaden i Virginia) och Philadelphia. Samlar ni på delstater så har ni alltså en ypperlig chans att riva av fyra delstater plus den federala huvudstaden inom loppet av bara fem veckor.

Loppets hemsida: https://www.marinemarathon.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här