Julskallendern, lucka 24: Rom Marathon, Italien

0
475
Foto: Thunderpaw (Följ honom på Instagram: lovethunderpaws)

Rom Marathon, Italien: 5 Hundskall!

Alla som någon gång har besökt Rom vet att man inte behöver någon karta för att hitta sevärdheter, de finns precis överallt. Rom är fullständigt unik i sitt slag och mig veterligen finns det ingen annan stad på världskartan som är så fullständigt nedgödslad med skönhet som den italienska huvudstaden. Och naturligtvis speglar det här av sig på Rom Marathon.

Med start och mål vid Colosseum får löparna en helgrym sightseeing med en rätt skaplig provkarta på vad staden har att erbjuda. Bland mycket annat får man förmånen att springa förbi både Peterskyrkan i Vatikanstaten, Piazza del Popolo och Spanska trappan. Precis innan man svänger in på upploppet vid Colosseum får man dessutom springa in på det häftiga torget Piazza Venezia med dess mäktiga byggnadsverk Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II, solsystemets allra vackraste byggnad!

Eftersom den eviga staden till och med är äldre än annandagsderbyt i bandy får man emellertid räkna med lite närkontakt med kullersten. Det är dock värt ett par stumma vader att springa tävlingen, Rom Marathon är nämligen ett ”måste” i paritet med Janssons frestelse på julbordet!

God jul!

Loppets hemsida: https://www.runromethemarathon.com/en/home-en/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här