Medaljglädje för de svenska damerna på terräng-EM

  0
  519

  EM-silver individuellt genom Meraf Bahta och lagbrons för de svenska damerna blev det fina utfallet när terräng-EM avgjordes i Dublin.

  Meraf Bahta var nöjd med två medaljer vid terräng-EM i Dublin. Foto: Deca Text&Bild

  Meraf tog initiativet från start och var hela tiden i tät. Distansen var åtta kilometer och på de två sista varven var det Meraf, norskan Karoline Bjerkeli Grövdahl och tyskan Konstanze Klosterhalfen som såg ut att göra upp om medaljerna. Tyskan tröttnade och slutade femma. Meraf och norskan gjorde upp om guldet på sista varvet. Norskan grinade illa, men drog ifrån Meraf.

  Grövdahl vann med tiden 26.34 och bärgade därmed sitt första EM-guld i terränglöpning. Detta efter att tidigare ha vunnit fyra brons och ett silver, så var det väl på något sätt hennes tur den här gången.

  Meraf sprang in i mål som tvåa och silvermedaljör. Bronset gick till starkt spurtande tyskan Alina Reh med 26.53.

  Det svenska bronslaget bestående av Meraf Bahta, Samrawit Mengsteab, Sara Christiansson och Charlotte Andersson. Foto: Deca Text&Bild

  Samrawit Mengsteab slutade på sjätteplats med 27.34. Sara Christiansson kom på 30:e plats med 28.59 och Charlotte Andersson sprang in i mål på 44:e plats med 29.26.

  De svenska damerna vann för första gången en lagmedalj, genom att ta hem bronset. Storbritannien vann guldet i lagtävlingen, före Tyskland.

  Jacob Ingebrigtsen vann EM-guld i terränglöpning på ett övertygande vis. Foto: Deca Text&Bild

  I herrarnas lopp segrade inte oväntat Jacob Ingebrigtsen, Norge, före Kaya, Turkiet och Gressier, Frankrike. Tyvärr deltog inga svenska manliga seniorer i terräng-EM.

  I manliga U23-klassen kom det svenska laget på fjärde plats. Individuellt slutade Emil Millán de la Oliva på elfteplats, Omar Nuur, på tolfteplats, Omar Ismail, på 17:e plats och Axel Djurberg 49:a.

  Resultat, terräng-EM 2022:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här