Meraf Bahta årets friidrottare

  0
  57

  Fyra framgångsrika medel-och långdistanslöpare, som ni har kunnat läsa mycket om här på Springlfa.se och i Magasin Spring under 2016, prisades under den årliga Friidrottsgalan.

  _dsc0610
  Årets friidrottare: Meraf Bahta. Foto: Ryno Quantz

  Meraf Bahta fick pris som årets friidrottare och årets prestation i landslaget efter att blivit sexa på OS i Rio de Janeiro 1500 meter, tvåa på EM i Amsterdam 5000 meter och tvåa, trea, trea som främsta placeringar i Diamond League.

  – Jag är väldigt stolt över säsongen.  Mest stolt är jag för 1500 i OS, det var något speciellt. Jag är så otroligt tacksam för all den hjälp jag fått av alla de som hjälpt mig fram dit jag är idag. Jag är så väldigt stolt över min säsong och så tacksam för all den hjälp jag haft av min familj, min tränare Ulf Friberg, min klubb, landslaget, min fysio och alla andra som hjälpt mig under året.

  – OS var fantastiskt! Jag kände mig så nervös och dagen innan finalen så kände jag mig inte i form men jag kämpade så mycket jag kunde och vi hade en taktik som vi hade pratat om och det fungerade! Jag har många mål kvar framför mig så jag ska fortsätta att satsa på flera distanser, hålla mig frisk och skadefri och satsa hårt på VM i London nästa år.

  _dsc9345
  Sarah Lahti prisades på Friidrottsgalan efter sin framgångsrika säsong. Foto: Ryno Quantz

   Sarah Lahti, årets genombrott i landslaget med grymma personliga rekord från 1 500 till 10 000 meter. Sänkte det svenska rekordet på 10 000 meter till 31.28.43

  – OS i Rio var såklart jätteroligt och alla mina personliga rekord från 1 500 meter till 10 000 meter rankar jag väldigt högt. Sen alla andra lopp som jag vunnit mot många bra tjejer. Det är svårt att välja något som det största men OS i Rio är nog det bästa. Jättekul att få priset och bli uppmärksammad

  – Det har verkligen varit ett genombrottsår för mig och det var också det jag fick priset för. Men jag har alltid så svårt att vara nöjd och jag hade faktiskt väntat mig det här innan säsongen.Nästa år är det VM som gäller, bättre lopp och bättre placering. Nu ska jag bara jobba vidare på det här, jag är bara 21 år och inte förändra så mycket, jag har mycket kvar att utveckla. Jag ska växa med åren och göra det bättre och bättre. 

  – Löpning är så härligt och man ser hur man utvecklas månad för månad och det ger sådana otroliga kickar så det är helt otroligt

  _dsc9815
  Lovisa Lindh med priset från Friidrottsgalan. Foto: Ryno Quantz

  Lovisa Lindh, årets prestation i Folksam Grand Prix. Fick priset för sitt svenska rekord på en engelsk mil. Men gjorde också en storstilad insats i OS i Rio med svenska rekordet 1.59.41 på 800 meter.

  – Jag jätte jätteglad för det här priset, jag har varit nominerad så många gånger. Det har varit ett fantastiskt år, jag fick en bra start och sen rullade det bara på. Det är inte så jättekomplicerat egentligen, jag har hållit mig frisk och skadefri.

  – Efter en sån här kväll är jag supermotiverad för att köra vidare inför vintern, jag kommer att köra en kort inomhussäsong och satsa hårt på inomhus-EM.

  _dsc9795
  Johan Rogestedt raderade ut Dan Waerns rekord på en engelsk mil och fick pris för det. Foto: Ryno Quantz

  Johan Rogestedt, årets prestation i Folksam Grand Prix. Äntligen lyckades någon slå Dan Waerns legendariska svenska rekord på en engelsk mil. 

  – Sollentuna GP var som starten av min seniorkarriär när jag sänkte mitt pers med nästan fyra sekunder på 1 500 m och nästan svenskt rekord. Det var otroligt roligt, kanske ett av mina bästa upplevelser under hela sommaren.

  – Nu har jag precis varit på träningsläger i Kenya och tränat på bra med Kalle Berglund, Vidar Johansson och Andreas Kramer. Vi har kört tuffa pass ihop på hög höjd. Nu ska jag vara hemma i fem veckor och sedan blir det läger igen i Sydafrika och sedan inomhussäsong.

   

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här