Mikaela och Hanna i hård kamp om SM-guldet

Nyheter  

Det kan bli en tuff fight om SM-guldet i damklassen i Asics Stockholm Marathon. Fjolårsvinnaren Mikael Larsson, Spårvägens FK, utmanas av Hanna Lindholm, Huddinge AIS.

Hanna Lindholm har siktet inställt på SM-guld i Asics Stockholm Maraton och kanske kan hon också utmana om totalsegern i det klassiska loppet. Arkivbild: Deca Text&Bild

Mikaela Larsson vann hela Asics Stockholm Marathon förra året. I år har Mikaela satt nytt personligt rekord i London Marathon med 2.31.40. Samtidigt har Hanna Lindholm fortsatt sin förbättringskurva och satt nytt personligt rekord i Hamburg Marathon med 2.29.35. En tid som gör henne till näst snabbaste svenska genom tiderna på de 42 195 meterna, efter Isabellah Andersson.

Bakom Mikaela och Hanna lär löpare som Johanna Bäcklund, Runacademy IF, och kanske också Malin Starfelt, från samma klubb, och Lisa Ring, IK Nocout.se, vilja vara med i striden om SM-bronset.

Mikaela Larsson, Spårvägens FK, vann hela Asics Stockholm Marathon förra året. Arkivbild: Deca Text&Bild

Om Mikaela Larsson och Hanna Lindholm kan blanda sig i totalsegern återstår att se. I sådana fall måste de betvinga löpare som Etiopiens Aberash Fayesa, som gjort 2.27.04 som bäst. Emily Samoei, Kenya, 2.26.52 och Norges Marthe Katrine Myhre är andra vassa motståndare att hålla koll på. Med i elitledet finns också ett par duktiga japanskor.

 Dela på Facebook