EM-brons bästa födelsedagspresenten för Lovisa Lindh

  0
  25

  Wow! Vilken EM-final av Lovisa Lindh. Nytt personligt rekord och bronsmedalj på 25-årsdagen.

  Lovisa Lindh_1337
  Finishen på 800 meter med mjölksyretrötta ben är brutal. Lovisa Lindh har lärt sig att behärska den smärtan på bästa sätt och vann på lördagskvällen ett EM-brons. Arkivbild: Deca Text&Bild

  – Jag hade drömt om medalj och jag lyckades. Fantastiskt, jublade Lovisa i Tv 12:s direktsändning.

  Hon gav sig själv den bästa presenten på sin 25-årsdag.

  – Jag fick kolla tre gånger på resultattavlan för att förstå att jag vunnit ett EM-brons. Det var så tight på upploppet och då ger man sig inte, berättade Lovisa som satte nytt personligt rekord med 2.00,37.

  Första varvet passerade på 58.42 med Lovisa ganska långt bak i fältet, precis som den lyckade taktiken var bestämd på förhand. 600 meter passerades på 1.29,67 och Lovisa såg i det läget inte ut att vara med i medaljmatchen.

  Lovisa Lindh, Ullevi FK, 800 meter, EM-brons
  Lovisa Lindh, Ullevi FK, glad bronsmedaljör på EM 800 meter. Foto: Deca Text&Bild

  Men Lovisa har ett fighterhjärta utan like och kämpade hårt in över det dramatiska upploppet. Ukrainskan Pryshchepa fick efter att ha knuffat på sina motståndare fritt spelrum och kunde spurta till segern med 1.59,70. En mycket besviken Lamote, Frankrike, sprang i mål som tvåa med 2.00,19 och en betydligt gladare Lovisa Lindh satte alltså nytt personligt rekord med 2.00,37 och vann bronsmedaljen.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här