Stockholm Trail

0
24

I går var det dags för ännu ett lopp i tryckande hetta: Stockholm Trail. Start och mål vid Hammarbyhöjdens IP, sen ut i Nackaspenaten. Hemmaplan alltså. Jag hade anmält mig till den kortare distansen på dryga milen, ifall jag skulle vara sliten från maran. Men det tror jag inte att jag var så jag kanske hade orkat med 21 km. Jag sprang 10 km även i fjol och hade ett brons att försvara på den distansen. Eller ”försvara”. Med min nuvarande hybris kan jag väl avslöja att jag hade siktet inställt på ädlare valörer än så. 

Och det började lovande. Jag tog täten uppför Hammarbybacken och efter ett tag nere i skogen så hörde jag inte längre några steg bakom mig. Skulle det bli en promenadseger? Nej, det skulle det inte. Snart hade jag flås i nacken och någon som låg bakom mig i ett par kilometer. Vid ca 6 km frågade denne någon lite försynt om han kunde få klämma sig förbi på den smala stigen, och jag kunde ju inte gärna neka. Jag orkade inte ta rygg och snart var han utom synhåll. Mentalt jobbigt, men bara att lyfta på hatten. 

Jag tappade lite fart nu men kunde hålla min andraplats utan problem. Trodde jag var långt efter i mål men det skiljde bara 21 sekunder. Tre minuter ned till trean. Lite besviken över att missa guldet men i alla fall en liten förbättring mot förra året. Och alla på pallen fick samma pris (ett par dojor) så det var väl inte hela världen. Tiden, 47:14 på 10,8 km, är tre minuter snabbare än min tid i fjol. Man ska väl kanske inte jämföra trailbanor eftersom det skiljer lite från år till år, men jag tar det i alla fall som ett kvitto på att jag är i bättre form nu. 

Det är ett trevligt lopp det där, med tuffa banor i vacker miljö. Stundtals är det en del obanad terräng vilket kräver att man kan älga på som en orienterare över stock och sten. Själv är jag ingen direkt traillöpare; jag tränar gärna på små stigar men när det är tävling föredrar jag asfalt, eller i alla fall jämnt underlag. Men jag är med största sannolikhet tillbaka nästa år. Med siktet inställt på guld.  

Föregående artikelÄkta guld för Sophia Sundberg i Comrades
Nästa artikelMycket spring i Malmö i söndags
Namn: Eskil Persson Född: 1977 Bor: Stockholm Klubb: Hammarby IF Favoritsträcka: Längs en sandstrand Vill med löpningen: Bli snabbare och se mig omkring Roligaste löparminne: Barfota runt Gotska Sandön ligger bra till Meriter: Har ätit 84 sushibitar på en lunchbuffé Personliga rekord:  3000 m - 9:01 (2019) 5000 m - 16:03 (2021) Milen - 33:21 (2021)  Halvmaran - 1:18:29 (2015) Lidingö - 1:58:58 (2018) Maraton - 2:50:04 (2018) Ser fram emot: Härliga tider

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här