Att ge honom vad han tål

0
103

Att ge honom vad han tål

Tog klivet utanför dörren och rynkade på näsan, så som det sägs att jag alltid gör när termometern inte visar sommartemperaturer, det vill säga nästan för jämnan. Med siktet inställt på åtta kilometers rundan gav vi oss ut, skönt att springa tillsammans då mörkret bjuder in till onödig spänning då varje skugga eller eko i tunnel kan skrämma slaget på vem som helst.

Halka, slask om vartannat och en liten oplanerad irritation, ”Ja ha” tänker ni ”Vad irriterade du dig på?” Egentligen så jädra löjligt att jag helst inte vill blotta mig, men känner att den troliga igenkänningsfaktorn är så pass hög att jag väljer att gör det.

Halvvägs på rundan finns en backe som är rätt så lång och dryg upp till en kyrka, passande nog har jag haft Lalehs låt ”Some die young” uppför denna några gånger, men det är en annan historia, men då fattar ni belastningsgraden på denna lutning.

I denna backe väljer Johan att öka farten utan att säga till, jag var liksom inte beredd mentalt och kom i otakt, men med pannben som jag innehar tryckte på för att visa att jag minsann orkar jag mé men tro inte att han saktade ner när vi väl var uppe… nej då, de var först i en nedförsbacke som han bromsade in och blickade bakåt.

Jag kom upp sida vid sida och låg axel hela vägen hem. ”Bra, Älskling” fick jag som respons.

Efter löppassen kör vi som oftast styrka så även idag fast jag hade lite hängläpp och egentligen inte var särskilt sugen på det men så slog mig tanken, kanske skall jag visa vart skåpet skall stå och knäcka honom med magövningarna från My Ellos Challange.

Glad i hågen visade jag övningarna och berättade upplägget, först 21 repetitioner av varje övning, sedan 15 och sist 9 repetitioner, såg i hans ögon att han troligen mött sin överman. Gött, tänkte jag, nu jäklar skall han få så han tiger. Mycket riktigt, stånk och stön och av hans sega rörelsemönster att döma så blev det precis som jag tänkt mig.

Efteråt berömde jag honom med en liten klapp på axeln.

Finns ingen som kan reta mig eller få ut det bästa och maximalt som denna man, så trots allt och med facit i hand så var hans lilla ryck i backen det som gjorde att just detta träningspasset gav lite extra puls och att jag i ren affekt även bjussa på en rejäl runda magövningar.

Strong is the new skinny, right?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här