Några löpsteg för mänskligheten

0
66
Löplabbet Kungsgatan

Kroppen återhämtar sig långsamt mot återställelse efter Göta Kanal men jag har kört lite alternativ träning då jag haft ett ömmande lår.

Jag fick en fråga av en läsare om vad nästa utmaning var efter Göta Kanal och det visste jag redan fast det inte fick uttalas ännu då det återstod en del saker innan allt var klart.
Otroligt pirrigt och spännande att bära på sig en rolig löparsak som man bara vill få ur sig men men det var bara att bida sin tid.

Inför Göta Kanal hade jag lite kontakt med Löplabbet gällande ett litet projekt och hade förmånen att stöta på genomtrevlige Marcus Åberg som fattade tycke för min ide initialt och sedan har vi haft kontakt fortlöpande. Löplabbet har alltid varit ett förstahandsval för mig eftersom jag alltid fått suverän hjälp av mycket trevlig och kompetent personal som tagit sig tid att svara på allehanda frågor jag tänkas kunna ha haft. De har dessutom varit med och sponsrat en del saker som jag köpt hos dom.
Lyckan när jag fick meddelande på Messenger att vi kör var som att öppna dammluckorna på ett kraftverk. Jag var brusande glad och mina känslor virvlade runt inombords.

Vad var det nu som var det som fick lyckan att skumma i mig ? Den som läst vad jag tidigare har skrivit har kanske förstått att jag utmanar mig och de mentala hinder jag har genom att se löpningen ur ett större perspektiv?. För mig har löpningen ialdrig handlat om att springa snabbast. Jag vill att löpningen förutom att vara glädjefylld också ska vara ett försök att vara till för de människor som inte haft turen att ha det lika bra som jag.
Det är därför jag när jag sprungit ofta har arrangerat insamlingar till olika ändamål. Under Musikhjälpen hade jag en insamling dit pengarna gått till barns rätt att få gå i skola och under Göta Kanal hade jag en insamling för att hjälpa ett sjukhus i Kongo som bedriver vård för barn och kvinnor som utsatts för sexuellt våld i krigshärjade länder.

I höst när jag springer Black River Run så kommer jag ha en insamling för personer som drabbas av psykisk ohälsa och i vinter kommer vi köra en repris av 24-timmars stafetten från fjolåret då vi samlade in pengar till Musikhjälpen.

Just att få samla in pengar (förutom att få springa )var vad som fick mig att bubbla inombords när jag fick Marcus mail. På söndagen den 23 juli kommer att få springa på en av Löplabbets löpband. Tanken är att jag ska springa mellan 13-16 i Löplabbets butik på Kungsgatan. Samtidigt kommer jag få möjlighet att göra reklam för min insamling och folk som tittar förbi kommer ges möjlighet att sponsra insamlingen.

Känner du att du vill bidra med pengar så hittar du länken om mer info här och vill du komma förbi på söndag för att veta mer eller bara för att hälsa så är du hjärtinnerligt välkommen såklart !

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här