Ökande upplevelselopp i Kolmården

  0
  107

  Lördagen den 8 juli avgörs Kolmårdsrundan och Kolmården Trailmarathon. Spring har tagit pulsen på tävlingsledaren Christer Tollén.

  Härlig natur väntar den som tar sig an Kolmården Trailmarathon.

  Hur är läget inför löparfesten i Kolmårdsskogarna utanför Norrköping?

  – Hektiskt men under kontroll hoppas vi. Det är alltid mycket som ska fixas och många frågor som ska besvaras så tätt inpå loppet.

  Ni arrangerar både Kolmårdsrundan och Kolmården Trailmarathon samtidigt?

  – Ja, precis. Det blir 4:e året nu med Trail-konceptet där vi har gänget från KolmårdsTrailen som medarrangörer till just maratondistansen. Annars är det 27:e gången i ordningen som Kvarsebo IK arrangerar motionslopp.

  Hur många deltagare siktar ni på i år och hur ser trenden ut?

  – Premiäråret med maratondistansen 2014 hade vi ca 300 deltagare och sedan dess har vi ökat med kring 100 deltagare per år. Prognosen just nu säger mellan 500-600 deltagare, men det återstår att se. Vi är ju en liten förening med små resurser så vi känner väl att mellan 500-600 är vad vi kan hantera med de ideella krafter vi har. Med fria resurser, bra marknadsföring och villiga samarbetspartners så skulle det däremot säkert kunna bli riktigt stort. Att springa långt och länge ute i naturen verkar vara riktigt inne nu!

  Några nyheter i år?

  – Ja, vi spinner vidare på vårt trail-koncept och har i år en helt ny bansträckning på vår kortaste distans, 2,5 km. Den är nu 100 % terräng. Den blir nu lite mer utmanande och säkert också lite spännande för den kommande generationen av terränglöpare:-). Men som förälder kan man vara lugn då vi har medlöpare med också. Det ska bli intressant att höra hur den mottages.

  Vilken klubb är det som arrangerar och vilken verksamhet bedriver ni?

  – Huvudarrangör är som sagt Kvarsebo IK med KolmårdsTrailen som medarrangör av maratondistansen. Den huvudsakliga verksamheten är klubbens fotbollslag men dess framtid är lite osäker. Utöver medlemsavgifter m.m. så är KolmårdsRundan och midsommarfirandet de två i särklass viktigaste aktiviteterna för föreningens överlevnad. I övrigt planeras det att få igång regelbundna löpargrupper och idrottsaktiviteter för den yngre generationen. Faciliteterna finns ju, det gäller bara att få tag på ”personal” om man säger så.

  Vad är det viktigaste för att Kolmårdsrundan ska bli lyckat?

  – Att alla som deltar kan fullfölja utan felspringningar eller allvarligare incidenter och komma i mål nöjda och glada. Och sedan håller vi alla tummar och tår för ett behagligt väder förstås.

  Vad får jag som motionär när jag springer Kolmårdsrundan?

  – Träningsvärk! Skämt åsido. Vår ambition är att kunna ge den där familjära och gemytliga föreningskänslan och erbjuda både motionär och elit en lagom utmanande och skön upplevelselöpning oavsett distans eller träningserfarenhet.

  Stort lycka till den 8 juli!

  – Tack!

  Till loppets hemsida:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här