Parkrun prisat!

0
6

På Spring har vi nyfiket följt Parkruns framfart i Sverige; reportage, artiklar, vi har deltagit och insett det geniala i konceptet. Nu har även Dagens Industri fått upp ögonen för detta och prisat Parkrun som ”Årets Samhällsprojekt”.

Det var för 15 år sedan som Paul Sinton-Hewitt under en skadeperiod bjöd in sina kompisar till ett 5 km lopp i en lokal park. Det var 13 löpare som dök upp. Några år senare statade han motsvarande event i en annan park. För 10 år sedan lanserade han konceptet utanför England, det var Danmark som blev först. Idag är det över 300 000 löpare som samlas på de cirka 1500 platserna man genomför Parkrun. Totalt har man över 5 miljoner som har registrerat sig i deras system.

I Sverige är det Deri Thomas som driver projektet, det finns på 9 olika platser och har cirka 500 löpare varje helg. Kolla var och varför inte testa en lördag? https://www.parkrun.se/

Ingressen til artikeln 2018

Juryn för “Sport & Affärer” motiverade priset med följande:

“Motionskonceptet Parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden.

Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör Parkrun en viktig insats för folkhälsan.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här