Periodisk Fasta

0
406

Då jag kommit lite ur fas när det gäller mitt kostintag började jag igår med mer regelbundna rutiner. Jag återgick till periodisk fasta 1 dag i veckan.

periodisk_fasta

Varför är då periodisk fasta så bra?

Världsledande forskare förespråkar periodisk fasta som ett sätt att bli friskare, mer energisk, smalare och leva längre.

periodiskFasta

Hunger aktiverar och stressar kroppens celler. Kroppen skyddar sig med ett antal försvarsåt­gärder som ger oss bättre hälsa. Dessa försvarsåtgärder bromsar tillväxten, producerar mer antioxidanter, motverkar inflammation och städar bort plack och skadade celler. Matuppehållet gör att grundläggande funktioner i cellerna förbättras och man bryter fixeringen till mat eller vissa livsmedel. Dessutom minskar man riskerna för flera vällevnadssjukdomar typ hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes, alzheimer och Parkinson.

Hur gör man då?

När jag fastar lägger jag upp dygnsfastan från middag till middag eftersom jag då redan har klarat av halva fastan under natten när jag ändå sover.

431523_332384473481231_244753448911001_947615_1849198215_n

När jag fastar äter jag inte någon fast föda eller dricker något annat än vatten och organiskt (obesprutat) kaffe . Syftet med det är att jag inte ska stimulera mitt blodsocker med påföljande insulinutsöndring.

Jag tränar som vanligt men skippar dom mest högintensiva passen. Igår sprang jag i lugnt tempo hem från jobbet ca 85min. Löpningen var 16,5km och jag stannande ca halvvägs och tog lite vatten På OK Häggviks toalett. Benen var något stumma efter helgens 12tim spinning men i övrigt kändes allt väldigt bra och jag hade inga dippar under hela turen hem.

hdr-fastingandtraining

Kvällens middag var av normal storlek utan några extravaganser.

fläskkotlettermedchampinjonsås

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här