Personlig reflektion på nästa lopp som betyder mycket för klubben…

0
53

Att bedriva en ideell verksamhet som en klubb innebär mycket jobb på konstiga tider på dygnet. Hela föreningssverige är uppbyggt av en massa eldsjälar som verkligen lägger ner energi och timmar på att få idrotten att utvecklas. Jag är nog inget undantag. :)

kalvin3

Igår kväll var årets riktiga mandomsprov, Kalvinknatet för 14:e året. Har drivit det som projektledare de flesta åren, min bror några år och i år en helt ny eldsjäl, Jens Andersson. Efter 14 år så tycker man att det mesta ska rulla på enligt tradition, men allt måste hela tiden utvecklas. I går gjorde vi ett fantastiskt arrangemang och det blev all time high med ca 3 200 barn som sprang.

kalvin1

Vi kunde stoltsera med över 80 funktionärer som gjorde kvällen magisk. Fram för allt måste man lyfta upp de olika gruppledarna som ansvarar för tidtagning, banan, kiosken, målområdet, nummerlappsutdelningen, mm, mm. Det är dessa som gör att kvällen blir magisk.

kalvin4

Min egna roll kräver en del energi – oftast känner jag mig mer trött efter en Kalvinkväll än efter ett maraton. Det är 12 olika starter under kvällen, var femtonde minut ska det släpas i väg en ålderskull. Kort kan man beskriva det så här:

8 minuter innan start, konferencier BG kallar till start, barnen står naturligtvis redan vid startlinjen och väntar.

Uppvärmare och starter BG skuttar ut till barnen med megafon, peppar dem med ganska höga skrik – är ni laddade? Sedan uppvärmning, lite stretch, några intervjuer vid startlinjen och till sist nedräkning från 10 till startsignalen går.

När starten går springer prisutdelare BG tillbaka till scenen, längs med vägen träffar han Anna som lämnar över resultatet för det loppet som precis gått i mål.

kalvin2

På scenen är det microfon och prisutdelning till de tre främsta i varje åldersklass. Jubel, intervjuer, lyckliga barn och stolta föräldrar. Alla som springer är grymma, men att hamna topp 3 i startfält med flera hundra är galet bra.

När prisutdelningen är klar är det upprop till nästa heat, nästa uppvärmning och peppning. 12 gånger på 3 timmar. I slutet värker stämbanden, magen kurar, vaderna skriker men man är glad och tillfredsställd – lyckan i barnens ansikten är värt mycket.

Då lägger vi in ett moment till, 20 klasspriser ska lottas ut bland klasserna som har fler än 10 deltagare. Dessa klasspriser lottar vi ut mellan de sista startgrupperna – nu är det stressigt och nu går det undan, starttiderna måste hållas… puh… försöker skapa spänning, barnen står nedanför scenen och skriker skolan klass – alla vill vinna högsta priset, en timme träning med IS Göta =)

Kl.20:00 är det över, jag tittar ut över parken – banan är borta, publiken har gått hem, Götas funktionärer har snart städat klart. Alla har ett leende på läpparna, vi gjorde det igen. Vår ideella förening har lyckats genomföra ett event med 3 200 barn en tisdags kväll. Vi är ett grymt team och arrangemang som detta stärker både klubbkassan och kulturen.

Stolt ordförande kryper till sängs allt för sent, men vet att Stenström håller på med resultatlistorna förmodligen hela natten. Puh – ett år till nästa Kalvin, vad kan vi förbättra, vad kan vi göra annorlunda – andas lite sedan startar process 2016 inom kort.

Föregående artikelMimmi Kotka har den osannolika löparkarriären
Nästa artikelMeraf Bahta gör säsongsdebut
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här