Persslakt när Nocout arrangerade DM 5 000 meter

  0
  45

  Hela 105 löpare ställde på onsdagskvällen upp i DM 5 000 meter på bana i Östergötland. Det var gott om personliga rekord på Campusarenan i Linköping.

  Linus Rosdal och Johan Fagerberg hjälpte varandra fram till två nya prydliga personliga rekord på 5 000 meter. Foto: Mikael Grip

  Den fina siffran var mycket IK Nocout.se:s förtjänst som får många av sina medlemmar att delta när det vankas distriktsmästerskap. Nu var det även Nocout som arrangerade tävlingen och också höll sitt KM, vilket förstås bidrog till den fina deltagarsiffran.

  Löparna var indelade i tre heat där sista heatet var det snabbaste med löpare med en beräknad sluttid på 18.30 eller bättre.

  När starten gick på Campusarenan i Linköping så var allt upplagt för en duell mellan Johan Fagerberg, Finspångs AIK, och Linus Rosdal, KFUM Örebro, som bor i Linköping och tävlade utom DM.

  För första gången i sina löparliv klarade Johan och Linus Sub 15 på 5 000 meter. Foto: Mikael Grip

  De två hade snackat ihop sig och planen var att växeldra två varv var. En taktik som visade sig vara lysande. Varven gick på 72 sekunder och som publik var det ren poesi att se de två hjälpa varandra fram till nya personliga rekord.

  På sista kilometern var det Johan som först tog initiativet och sakta höjde farten. Ut på sista varvet var det första platsen som hägrade för båda. In på upploppet var det Johan som såg mest plågad ut och Linus kunde vinna på nya personliga rekordet 14.48. Även Johan sänkte sitt personliga rekord till 14.49. Sista kilometern gick på cirka 2.48 för Linus.

  På upploppet kan man se på ansiktsuttrycken vem som kommer att vinna. Johan går på rött och Linus behöver inte kämpa lika mycket för att ta sig framåt. Foto: Mikael Grip

  De tidigare personliga rekorden löd 15.18 för Linus och 15.01 för Johan.

  – Jag blev stum på slutet, annars är jag nöjd med tiden. Jag visste att jag skulle kunna göra något sådant. Linus och jag hjälpte varandra på ett perfekt sätt, sammanfattade Johan Fagerberg.

  VM-aktuella Lisa Ring slog även hon sitt personliga rekord på 5 000 meter. Foto: Mikael Grip

  Nocouts egen storstjärna Lisa Ring var på plats och sprang riktigt snabbt. I mål blev det en solklar seger med tiden 16.45. Många manliga löpare som tog rygg på Lisa slog också sina personliga rekord.

  – Jag har gjort 16.30 på löpband och 18.07 för länge sedan. Jag är nöjd med att jag kunde ligga på 80 sekunders varv kontrollerat utan att ta ut mig, sa Lisa som vilken dag som helst lär få ett positivt besked att delta i friidrotts-VM i London i augusti och representera Sverige på maratondistansen.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här