Popcorn popcast

0
350

Nästa vecka lanserar vi tillsammans med Team Popcorn runners en ny podd på springlfa.se, Popcorn popcast. Här får ni svaren som ni alla väntar på…

Vad är Team Popcorn Runners?

Det är en fråga vi fått tidigare men inte har något bra svar på. Ett lite tråkigt svar skulle kunna vara att Team Popcorn Runners är en löpgrupp. Vi har inte några skarpa gränser mellan vilka som är med och inte, men kärnan består av ett gäng som bor i Göteborgsområdet, springer för Hälle IF och tränas av Ulf Friberg. Man följer oss bäst i Skatås på lördagar, eller via instagram.

Vilka är ni som startar podden?

Den som lyssnar på Team Popcorn Popcast ska få möta många härliga personligheter i löparsverige, men kommer oundvikligt behöva stå ut med oss två: Arvid Öhrn och Anders Grahl. Arvid har av Anders beskrivits som en småslipad diamant och en otämjbar tiger.

Anders har av Arvid beskrivits som den barmhärtiga samariten. Det kommer vi att utveckla mer i första podden.

Vad är ambitionen med podden?

Vi skulle kunna påstå att det inte finns tillräckligt med poddar, eller att bevakningen av svensk löpning är för bristfällig och att det är den luckan vi nu vill fylla, men det vore kanske att ta oss själva på för stort allvar. En av våra största supportrar (Olle Ahlbergs mormor) ville att vi skulle starta en podd, och det tyckte vi var ett skäl nog. Popcast kommer bjuda på ett smattrande uppbåd av ämnen, intressanta gäster och hyllningssånger till de som vi tycker förtjänar det allra mest. Dessutom kommer vi ha samma målsättning med podden som när vi startar på 10 000 meter, att försöka få allt avverkat på under 30 minuter. Vi får se om vi lyckas med något av det under 2020.

Vilka ämnen intresserar er och vilka önskegäster har ni?

Vi båda är mycket intresserade av svensk löpning och vill lyfta den på ett lite annorlunda sätt. Tänk ändå vad man får uppleva på en så tillsynes enformig hobby. Vi tror att det finns många personer och historier som inte kommit tillytan än. Vi har faktiskt redan nu fått in en fantastisk hyllningslåt om Suldan Hassan, så om han inte gästar oss snart blir vi självklart besvikna. Men drömgäst? Det skulle vara kul att intervjua personen som målar Göteborgsvarvets blåa linje. Vem har det som jobb?

Varför ska man följa er podd?

Bra fråga! Vi kanske kan se det som en speeddate? Ett år har ca 17 000 halvtimmar, ge oss chansen i en av dem. Om någon ändå skulle känna sig ruinerad på en halvtimma, så får vi väl försöka att kompensera det på något sätt.

 

Magasin Spring och springlfa.se strävar efter att lyfta svensk löpning så mycket vi kan, att nu få ett samarbete med Team Popcorn med samma ambitioner känns otroligt kul. Det skapades ett pilotavsnitt för några veckor sedan, superspännande att ta del av bland annat Olle största idol, Lars-Erik Ståhl :) Lyssna här:

https://poddtoppen.se/podcast/1501583979/popcast

Arvid och Anders efter 1500 meter på Karlstad GP, båda persade ganska rejält genom Arvid Öhrn på 3.53.90 och Anders Grahl 3.56.04.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här