Racerapport Bålsta halv/kvartsmarathon

0
117

Som jag nämnde i förra inlägget så var det lokal tävling igår. Vaknade till regn och kyla som fick motivationen att slå i taket, typ.

Det ordnade dock upp sig lagom till start då regnet slutade. Startade i kvarten då jag har ett 10 km lopp kvar i år och ville ha ett bra fartpass för att stämma av lite vart jag ligger till. Vann med nöd och näppe halvmaran förra året före en Patrik som sprang med barnvagn och i år kom han utan och satte tiden 1:15:17 så vill man vinna får man ibland byta klass :-).

Har känt mig stark senaste tiden så planerade att gå ut hyfsat hårt för att se hur länge det skulle hålla.

Först ut ur ”stadion” då halvorna gjorde två varv till på banan. Foto: Hanna Eriksson

Banan är knappast något man kan beskriva som snabb med flera backar och tidvis rullande terräng, dock är den första och sista biten snabb så där visste jag att det finns tid att hämta in.

Första 700 m går inne på tartan så klockade en snabb första km på 3:21 och hade redan då varit ensam i 690 m, bara trampa på själv med andra ord. Efter ca 2,5 km kommer första rejäla backen vilket fick km tre att landa på 3:55 men snittet låg fortfarande under 3:40/km så ingen panik. Femman passerades på 18:02 då flera mindre backar drog ner snittet innan en rejäl utförslöpa kom som början på slutet efter åtta km. Började räknade lite på tiderna och insåg att jag skulle kunna slå mitt landsvägspers (36:39) om det ville sig väl och visst blev det så när milen passerades på 36:14 enligt klockan.

Tryckte på det sista jag hade och klev över mållinjen på 38:19 och längden sa då 10,66 km för mig och ett snitt på 3:36/km.

Kan inte vara annat än nöjd med det och hoppas nu kunna behålla eller kanske toppa denna form om ca en månad.

Stort grattis också till vapendragaren Stefan som kämpade till sig en andraplats med en bra tid.

Krispig höstbild. Foto: Hanna Eriksson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här