Racerapport Bålsta Stadslopp

Mikael Tisjö  

Kungarnas kung.

Lite sent men här kommer en kort rapport från världsrekordsloppet Bålsta Stadslopp.

Ingen har väl missat att Otto Kingstedt satte nytt världsrekord på banan jag lagt så till våren hoppas lite fler kommer och sätter bra tider.

Hur som helst så sprang jag båda klasserna nu igen alltså fem och tio km.

I femman blev jag i ensam ledning efter ca 400 m så jag tänkte att jag ligger väl på i hyfsat tempo och säkra vinsten. Det rullade på rätt ok ändå och vann på tiden 17:03, nytt pers på fem km landsväg. Surt såklart att missa sub17.

Ca tio minuter senare var det dags för start på tian och där erbjöd jag mig vara hare för sub38 min och fick en följare. Sög väl på lite när vissa partier hade motvind men det gick ok och tiden var långt bättre än 38 min. Sista km fick jag lov att gå på fri fart och klippte linjen på 37:06 tror jag.

Då Ottos bror John klivit av efter fem km blev jag överraskande trea, två pallplatser blev dagens utdelning, nöjd så.

Pallen 10 km.

Någon av de tre herrarna är betydligt långsammare än de andra.

Blandad ålder på femmans pall.

 

 Dela på Facebook