Racerapport Bålsta VIP Marathon

0
421

Bra langning och pacing av blåklädde Mattias.

Ja då var det dags att skriva några rader om ett lopp igen. Jag tävlade faktiskt också på Sommarspelen men inte orkat skriva något om det loppet. Sammanfattar man det in en mening så var det lyckat, jobbigt med godkända skor och nytt pers på 16:32, kul.

Så i helgen var det äntligen dags för en mara igen, ett lopp som började som en kul grej för att springa ihop med kompisar dagen då Stockholm marathon skulle gå blev lite mer seriöst. Vi i klubben (Bålsta IK) tog ut förbundsmätare Birger Fält, skaffade sanktion mm och fick ihop ett bra startfält till vad som ska bli en återkommande mara.

Veckorna innan tävlingen hade varit väldigt bra med pers på 5000 m samt ett halvmaratest nio dagar innan med inofficiellt pers på två minuter. Två st pacers var ”anlitade” och jag beställde 3:50 till vår grupp så länge det höll. Gruppen bestod av mig, Kenneth Boman, Mikael Eriksson och Andreas Mathson. Andreas valde ganska omgående att ta sin egen fart vilket visade sig vara rätt beslut men plockade både tid och placeringar och slutade tvåa med 2:46:31.

Springbloggkollega Lukas Segersten och vapenbroder Mattias (stort tack till er båda) tog vind och höll fart. Lukas föll bak och hjälpte Emilia Brangefält till nytt pers för att återansluta senare.

Början kändes ok men det är ju så otroligt segt och långtråkigt transportsträckan innan det börjar bli allvar. Mattias mäktade ca 20 km och jag som då kände mig fräsch (konstigt efter bara 20 km) valde då att trycka på lite för att se vad som händer. Blev ganska snabbt ensam och då var det bara att börja mata på. Vid 30 km kom jag ikapp Lukas (varvbana) som då hjälpte till fram till ca 38 km. Redan innan runt 25 km var det lite smådippar men det var inte någon lek sen heller. Ut på sista varvet och kunde öka lite för att kunna ta mig i mål som segrare på 2:41:54. För ca ett år sedan i Växjö gjorde jag 2:49:28 så jag lyckade kapa 7:34 i tid.Hyfsat bra bevis på måltid.

Sammanfattningsvis så var nästan allt perfekt, skönt väder om än för blåsigt, bra support från familj med både hejarop och langning samt bra ben. Jag hoppas inte detta var sista gången med sådan förutsättningar.

Så vad händer nu? Jo en halvmara (Bålsta halvmarathon, finns platser kvar än) i oktober och sedan en till mara i november med Maratonlabbets och Mantras MLM maraton.

Lite slut och dåligt med pulver i kroppen men det vänder nog efter en vecka med mycket mat och lugn träning.

 

Fullständiga resultat från loppet hittar ni här:

https://www.balstaik.se/globalassets/foreningen-balsta-idrottskamrater—friidrott-2/tavlingar/balstamaraton/resultat-balsta-marathon-2020.pdf

Dottern levererade.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här