Racerapport DM Uppsala

0
86
Gubbar redo för start.

 

Här kommer en kortare racerapport då loppet var mitt kortaste hittills i karriären, nämligen endast 800 m. Bilderna är tagna från en film så ursäkta kvaliteten.

Var anmäld till förra helgens DM i Uppsala på 3000 m  men då starttiden ställde till det privat så valde jag istället att starta på 800 m.

Då det var en sträcka jag aldrig sprungit var jag rätt nervös och väldigt fundersam över farten och hur man skulle lägga upp taktiken. Varken 3000 m eller 800 m var något jag lagt något krut på eller försökt toppa inför då jag även körde 12×1000 m på två dagar innan vilket kanske inte var optimalt.

Pratade med några medtävlande om deras tider och flertalet gick för ca 2:20 vilket skulle vara en fart 3:00/km. Det kändes lite fort men nog där jag borde ligga så jag tänkte att jag går med och ser vad som händer.

Värmde upp ordentligt i ca 40 min innan och sen var det dags för start. De snabbare gubbarna drog iväg och jag la mig på rulle och hängde med. Första 200 på 35 sek var nog lite långsammare än jag velat men det var ju inte smärtfritt och jag ville ha bra ryggar som kunde dra mig vidare.

En bit upp till ledning inför sista varvet.

Andra varvet stack en av oss iväg i bra fart men jag låg kvar och inför sista varvet hade han en bra ledning. Inför klockringningen tänkte jag att det får bära eller brista så jag gick ut och om i kurvan och tryckte på det jag hade. På bortre långsidan passerade jag den grupp jag låg i och i sista kurvan stod ledaren parkerad med mjölksyra. Bara tacka och ta emot och jag lyckades vinna med 2:19:43.

Knappt synlig målgång.

Att springa 800 m var en ny upplevelse med annorlunda ansträngning men överraskande kul faktiskt och utesluter inte start i kortare lopp på bana i år även om det är marathon som är huvudfokus.

Tycker även alla ni andra framförallt veteraner ska testa på friidrott, det är kul och inte läskigt och inte enbart för elitsnabba.

Vill också passa på att tacka Upsala IF Friidrott för ett bra arrangemang och fantastiska hall som man gråter sig avundsjuk på.

Nu åter till långpass och långa trösklar.

På återhörande.

Rätt sida av 2:20.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här