Racerapport Köpenhamn Marathon 2022

0
351
Foto: Jannica Johanson

Här kommer en kortare racerapport från förra helgens mara, i kommande magasin kommer en längre version.

Ja en kort version skulle kunna vara himmel och helvete i Köpenhamn, eller ja snarare tvärtom då helvetet började innan avfärd. Struliga benhinnor veckan innan bromsade träningen lite men var inget jag var jätteorolig för men när jag på onsdagen före loppet fick en låsning i bröstryggen/revbenen kunde jag hålla mig för skratt. Ett knivhugg i bröstet vid varje djupt andetag och en ömhet i ryggen som inte släppte trots behandling på fredagen.

Efter en smidig resa ner och jag installerat mig på hotellet blev det en liten tur för att känna hur det kändes och resultatet var inget att hurra för. Tyckte lite synd om mig själv och laddade med donken som sista måltid, ett val jag kanske inte vanligtvis gör.

Tog två värktabletter under eftermiddagen och innan läggdags och hoppades på det bästa. Vaknade söndagen efter faktiskt sovit rätt ok konstigt nog och visst kändes lite bättre eller?

Var lite crazy även nu och frångick mina vanliga rutiner kring frukost och gick ner på buffén och fick i mig några mackor och juice.

Begav mig sedan mot start där jag skulle träffa mina vapendragare från Bålsta, Jacob och Göran. I väntan där dyker Eskil upp och vi surrar lite, hur det gick för honom kan ni läsa in hans blogg………..tycker lite synd om honom minst sagt.

Tittade lite efter Molle, Kim och Niklas som också skulle vara där men då de blivit för fina (läs snabba) för att stå med pöbeln skymtades dom bara snabbt.

Efter lämnat in överdragskläderna försökte jag värma lite men frös som f-n då det var skugga vid start/mål. Precis innan start ser jag Markus Smed och vi hade någorlunda samma mål runt 2:45 och beslöt för att hänga ihop ett tag. Starten gick och vi kom iväg rätt bra och framförallt begränsade inte mina problem med bröstryggen mig. Första fem på ca 18:50, lite snabbt men vi hade hittat en perfekt grupp med dragvilliga danskar.

Milen under 37:30 vilket jag fattade var lite kamikazetempo med det fick bära eller brista lite grann och gruppen var så bra att jag inte ville släppa. Efter passering halva under 1:19 släppte jag dock den gruppen då jag såg svenskorna Johanna Bäcklund och Sanna Mustonen en framför och hoppades kunna gå med dom istället. Markus som var stark försvann framför.

Efter lite sällskap med ovan nämnda samt herr Ljunggren (vet ej förnamn) som var pace gick jag själv ifrån vid ca 30 km när Sanna och Ljunggren klev av. Väntade lite på väggen men trots lite smådippar gick det ok och tydligen låg jag vid 35 km fortfarande på sub 2:39 tid. Mestadels sololöpning eller ihop med någon/några de sista km och börjar se Markus framför mig igen. Hans rygg ger lite motivation även om farten sänks. Ger det jag har i slutet och klämmer mig precis under 2:41 med 2:40:54. Så himla nöjd.

Hade som mål att komma ner på 2:45 igen efter ett fjolår som lämnade en del att önska så att då persa med en minut var så långt ifrån vad jag tänkt.

Ja Köpenhamn då?

Vilket j-la ös!! Vilken publik!! Vilken upplevelse!!

Rekommenderas stark, publiken och ljuden var nästan öronbedövande på vissa partier.

Skärmdump från film av Nbro Running.

 

Racekit.

Nördfakta:

Skor: Nike Alphafly

Energi: 1 Umaragel á 20 gram kolhydrater var sjätte km, lite lite kanske men magen höll sig perfekt.

Koffeinshot: Japp en Umara Intendshot efter ca 16 km, detta var en chansning som gick hem och jag kommer nog vänta ännu längre med den på nästa mara. En bra kick och knep att ta till. Första halvan känns oftast rätt lätt ändå.

Vätska: Jag tog en mugg vid varje station, blev lite törstig i slutet pga värmen men stationerna kommer rätt tätt så ingen fara.

 

Mot Stockholm Marathon, hoppas vi ses där.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här