Racerapport MLM Maraton

0
1354
Foto: Kristina Ivoskute

I helgen som var så bjöd Maratonlabbet och klubben IF Mantra upp till dans med ett maraton i Uppsala.

För min egen del blev det årets sista lopp och sista månaden har varit lite sådär med motivationen och träningen.
Hade dock hållit i ok och lovade ge mig själv en chans på ett hyfsat resultat och evt. ner mot nytt pers.

Sista två veckorna har kroppen känts lite seg men under en insamling för Hjärnfonden/Cancerfonden som klubben anordnade så sprang jag en timme på bana med 3:33 snitt.

Det resultatet fick mig tro att formen inte var helusel iallafall.

Bra förutsättningar innan start med bra startfält och snabb bana fanns men mitt största bekymmer var vädret, har inte kyla som favorit minst sagt då jag blir stel.

Då intresset för loppet var stort blev det två heat varav jag startade i det andra 13:30 vilket även betydde att målgång skulle ske i mörker.

Jag valde att starta i 2:45-gruppen som skulle anföras av Kristofer Låås och, det fanns även en 2:40 grupp men då jag innan start hörde att pacing skulle ligga ner mot 2:36-2:38 valde jag den långsammare.

Hela tio varv skulle avverkas vilket passar mig bra då det är lätt att styra energi och vätskeintag.

Starten gick och vi blev snabbt en ganska stor grupp som tuffar på i avsett tempo, inga konstigheter upp till halva som passerades på ca 1:21:40 på min klocka.
Förstod då att ett nytt pers skulle bli tufft om jag inte ökade men valde att stanna i gruppen då benen bara var hyfsade och draghjälp är värt mycket.

Energin går in som den ska men med ett litet ökande illamående som ändå är under kontroll.

Medföljande langare gjorde ett bra jobb.

Vid ca 32 km är gruppen betydligt mindre men väljer då att ge det jag har och ökar. Lägger närmaste tre km under 3:45 men det kostar på och nu får det bara bära eller brista.

Sista fem km lär inte vinna några skönhetspris med stela höfter och ben men till slut skär jag mållinjen på 2:43:39.

Jag ger mig själv godkänt men inte mer, lite mer värme och form hade det blivit en kanondag men något ska man träna för i vinter också.

I övrigt är det alltid kul att va ute på tävlingar och träffa likasinnade på välarrangerade evenemang som detta var, tack till Maratonlabbet och IF Mantra.

Nu tar jag säsongsvila i två veckor, vi får se hur det går med det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här