Racerapport Uppsala Marathon

0
404

Efter Stockholm Marathon gjorde en hyfsat snabb återhämtning att det blev start i gårdagens Uppsala Marathon. Banan som ska ha blivit snabbare än tidigare år samt enligt hemsidan har mindre höjdmeter än Stockholm väckte tanken om en lite bättre tid än 2:47:24. Detta var felaktigt då banan innehåller mycket grusväg, broar/spänger med blöta serpentinsvängar, rullande terräng och även trappor vid varvning/målgång.

Nog om det, starten gick och jag fick snabbt sällskap med Robin Pino som var en bra farthållare och trevlig att snacka med. Vi höll ihop i ca 12 km innan han gled ifrån bitvis men ibland var jag uppe i rygg några minuter innan han seglade iväg igen. Tacksam i alla fall för den hjälpen. Innan varvning springer man uppför backen från Studenternas IP vilket var lite segt och sedan en backe till och trappor upp till slottet innan man gick ut på varvet ut mot gamla Uppsala. Passering 1:21:23 var väldigt bra men det hade kostat på men kilometrarna rullade på ok och andra halvan var i alla fall lättare sträckning än första.

Ute bortåt Uppsala högar och ca 35 km var tiderna fortfarande bra men vändningen hemåt där med mer grusväg och lite motvind blev lite tuffare. Kämpade på och vid 40 km kändes det ändå hoppfullt för en bra tid men då var det ju dags för andra vändan i backen vid Stundenternas samt målgångsbacken/trappan. Snittet sista två km blev 4:22 vilket såklart inte var önskvärt men gick i mål på en sjundeplats och tiden 2:46:26. Det var 58 sekunder bättre än i Stockholm vilket var ok.

I övrigt en trevlig dag och alltid kul att träffa lite löpare man känner och att få tävla. Arrangörsmässigt ok men finns lite saker att förbättra som väskinlämning, efteranmälan mm. Startavgiften på 600.- kändes lite högt när Höstrusket som Marathongruppen arrangerar tog 495.-. Men överlag en bra upplevelse och tävlingsledare Mohamad har gett bra service vid anmälan och vid efterarbete.

Inte mycket mer bild än så här. Tävlingkläderna denna kyliga dag med långa tight, underställ och randig mössa lämnade en del att önska utseendemässigt. Stor medalj fick man i alla fall.

Nedan lite nörderi.

Energiupplägg. Innan start blev en Umara koffeinshot samt två koffeinpiller.                Körde samma upplägg som sist med all energi på mig med två softflaskor a´250 ml Umara sportdryck (60 gram kolhydrater st) samt två stora Umara gel och två små Umara koffeingel. Tog även ett koffeinpiller till halvvägs. Hade lite sportdryck kvar samt en liten gel så allt gick inte åt med gissar att jag fick i mig ca 180 gram kolhydrater totalt.

Femmorna blev som följer enligt min gps.

1-5         19:18

6-10       19:25

11-15     19:28

16-20     19:21

21-25     19:38

26-30     19:52

31-35     20:03

36-40     20:30

Mål: 2:46:26

På återhörande

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här