Recension Abilica Winstride Crosstrainer

0
51

Hösten och mörkret är här och många av passen får göras inomhus istället. Förstavalet för en löpare är såklart att ha ett löpband men vill man fylla ut med en extra maskin är en crosstrainer ett bra alternativ. Lite mjukare rörelser och perfekt som komplement när man inte vill slita på benen för mycket eller är lite skadad.

Jag köpte min Winstride på XXL men går säkert att hitta på fler ställen. Har sett att den ofta varit på kampanj hos XXL så skulle rekommendera att inte betala deras ”fullpris” på 9999.-.

Jag har använt min som komplement och utfyllnad sista året samt även lite uppvärmning innan pass utomhus när det är kallt.   

Ska man köpa en crosstrainer är nog tipset att inte köpa för billigt då de modeller jag känt på i alla fall varit väldigt rangliga och instabila. Sådana är typiska klädhängare som inhandlas efter semestrar när folk ska komma i form men sedan aldrig använder.

Winstride är faktiskt helt ok och stabil nog för mina behov även vid högre belastning, visst lite knak och gnäll kan det bli men överlag bra.

Den har magnetiskt motstånd i 16 nivåer och det är långt mer än jag behöver och mestadels blir aldrig över sju i motstånd under intervaller.

På displayen visas allehanda siffror som jag använder för att kunna hålla jämn fart så de mesta som står där är inte så relevant. Pulsmätarhandtagen är som väntat ett skämt och när de dessutom inte sitter där armpendlingen sker blir det lite bortkastat. Vanlig pulsklocka är ju att föredra oavsett.

Massa knappar samt sladd för inkoppling av musik om man vill.

Det finns förinlagda program man köra med intervaller i olika former men har aldrig testat det faktiskt, brukar fungera bra att köra vanliga löpintervaller.

En sak som är lite störande är den korta elkabeln som har uttag bak på maskinen. Jag har skarvat den så den passar mitt eluttag bättre.

Ja överlag är jag rätt nöjd med maskinen och den passar mina behov helt ok, såklart inser man att maskinerna på ett gym är betydligt bättre men de är ju i en helt annan prisklass.

Osäker på hur konkurrenternas maskiner är men Winstride är helt ok men rekommenderar att testa de ni är intresserade av innan köp. Sen är frågan om inte en Ski-Erg är det hetaste just nu som alternativmaskin.

Om man inte har rost på en inomhusmaskin är den inte använd nog.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här