Recension Soar Marathon Speed System

0
310
Obs! Soar Running har skickat produkterna till mig för test.
De har dock inte fått läst recensionen innan den publiceras.
Jag skriver vad jag tycker men ni får själva värdera innehållet.
(med risk att ovan låter som Kofuzi :-))

Det ska sägas direkt att jag gillar Nike´s aeroswiftprodukter rätt mycket och använder dom på i princip alla lopp jag springer samt mycket på träning.

Är mycket nöjd med dom så ska mycket till för att ändra ett vinnande koncept. Med det sagt gillar jag ju prylar och marginella fördelar som jag i mitt huvud tror gör skillnad även om jag egentligen vet bättre.

Har sett Soar Running florera i mitt flöde ett tag nu genom bl.a Matt Fox på Sweat Elite, Ben is Running med flera och ett sug har växt fram. Framförallt så ska linnena vara sjukt lätta samt så har både shorts och tights mycket stora fickor för gels med mera vilket jag tycker Nike´s är lite snåla med.

Att just få med sig all energi för oss motionärer är något som jag tycker kan skapa lite utmaningar då man helst vill slippa ha Flipbelt eller liknande på framförallt maraton.

Hur som haver så var jag inte långsam med att ta fram vågen och jämföra min ordinarie uppsättning mot Soar och jag blev inte besviken direkt.                                    (möjligt att detta är lite nördigt)

Soar Race Vest 4.0 linne XS 43 gram

Soar Marathon Speed Shorts XS 63 gram

Soar strumpor 32 gram

Nike Aeroswift linne S (2020) 53 gram

Nike Aeroswift tights S (2020) 112 gram

Nike Aeroswift shorts S (2020) 78 gram

Detta ger en viktfördel med HELA 25- 49 gram. Såklart väldigt marginella fördelar men alltid något och framförallt tightsen imponerar med både vikt och förvaringsmöjligheter.

Vikt är ju kul men inget värt om grejerna är skit vilket man som gammal viktjägare på cykel lärt sig den hårda vägen.

Efter invägning slängde jag på mig plaggen och linnet gick på fint medans tightsen var just det, tighta. Kändes som att storlek small skulle vara bättre i alla fall då när man inte testat att springa i dom. Lite mer som att dra på sig ett par cykelbyxor skulle jag beskriva det som och lite samma kompressionskänsla. Tyget känns väldigt tunt så det är nog på sin plats att va lite försiktig vid påklädning och inte bara slita upp dom över benen då en reva nog är ett faktum.

”Byggkvaliteten” är av den högre sorten både i sömmar och material sen har jag ingen aning om hur de ser ut om två år men under testperioden höll allt sig som det ska.

Linnet

Linnet är tight skuren utan att kännas kvävande och även om luftmotstånd inte är lika viktigt som med cykling så gillar jag inte tröjor som fladdrar i vinden. Det har en söm längst ned som gör att det sitter tight även där vilket jag gillar.

I övrigt tänkte jag inte mycket på linnet under passen, det är lätt, transporterar bort svett bra och gav inget skav överhuvudtaget, varken i armhålor eller övriga ställen.    Som jag skrev ovan att inte tänka på sin utrustning är nog bästa betyget.

Svettest check.

Utseendet är ju som alltid i betraktarens ögon, jag gillar den svarta med orange grafik bäst, cleant och lätt att matcha med annat.

Tights

Ingen idé att mjukstarta så första passet blev 30 km med en del marafartsinslag. Lastade in sex st Umara gels (33 ml) i bakfickan för att känna ifall de ligger still osv.

Förutom en stor ficka i bak finns två mindre på insidan för kanske nycklar och liknande samt även möjlighet att fästa gel i band på framsidan.Att storleken skulle vara för liten (som jag nämnde tidigare) var inget jag tänkte på överhuvudtaget så det var skönt.

Gelsen låg stilla och glömdes också bort förutom när man tog en och de kändes heller inte som en stor klump där bak. Inte för att att jag tror att jag kommer ha behov av det men att få med sig tio gel är nog inga problem med framhållarna också.

Under en resa till Grekland fick både linnet och tightsen testa på värme minst sagt. Flertalet gånger hade jag en fryst 250 ml softflask samt en stor gel i bakfickan. Förutom den fryspunkt som blev på ryggslut var det inga problem med att de ramlade runt så tror jag att mycket energi och även vätska för längre distanser inte är några problem.

Passform paketet?

Vid första anblick var jag lite osäker på hur de ädlare delarna skulle hållas på plats då en traditionell innerbyxa saknas. Att ha kalsonger under tar bort lite av tanken med lätta tights samt ökar risken för skav så då går det bort för mig. Som tur är så är passformen i området väldigt bra och håller allt på plats till belåtenhet.

Tightsen ger bra kompression vilket säkerligen kan diskuteras men jag tycker i alla fall att det är skönt med lite tryck oavsett om det ger någon fördel eller inte.

Priset då?

184,95 euro för setet kan knappast kallas budget för att utrycka det milt och nog inga problem att hitta kläder man är nöjd med för billigare.

Men å andra sidan har man kanske fem par Alphafly i garderoben, åker på lopp utomlands osv så är dessa kläder en bra ”investering”.

Förutom att de faktiskt är lätta, andas bra, snygga så är funktionen med att kunna få med sig all energi man behöver på ett maraton den största usp:en för mig personligen.

Klubbkompisen Göran beställde en uppsättning själv och är även han grymt imponerad över passformen, kompressionkänslan med mera.

That´s it, denna uppsättning kommer sitta på min kropp under höstens lopp och förhoppningsvis ge mig lite fördelar.

Är du sugen själv så hittar ni setet på länken nedan.

Marathon Speed System – SOAR Running Global

Produkttest i vacker industrimiljö.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här