Recension Nike Tempo Next%

0
1474

Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite extra motivation. Ville ha ett väldämpat par som passade bra till att även springa någorlunda fort i. Tittade också på Saucony Endorphin Speed vilka jag varit sugen på länge med valet föll till slut på Nike Tempo Next%. Vissa tester jag läst/sett var inte bara lovord och vikten var en faktor som drog ner det. Mitt par väger 481 gram paret vilket ändå är ok men då har jag 40,5 så inga båtar direkt.

Hyfsat lätta med tanke på dämpning.

En sak som vägde på plussidan var att det är hyfsat mycket gummi både fram och vid hälarna, bra för mig som sliter hälar mycket. Jag fick tag i ett par relativt prisvärt (ca 1500.-) vilket kändes bra, ord. pris över 2100.- är mycket pengar för dessa och då är det inte ens godkända att tävla pga att höjden är över 40 mm i sulan.

Här finns lite att slita på.

Hur som helst så köpte jag samma storlek som jag brukar och längden är som det ska men de sitter väldigt tight i övrigt vilket är rätt obekvämt första halvtimmen men sedan glömmer man det. I en perfekt värld hade jag velat haft denna sula med Sauconys Triump 17s överdel.

I både Vaporfly Next% och Alphafly har jag blivit kär i de kuddar som sitter i hälen och ger grymt hälgrepp och även Tempo Next% har dessa. I mitt par var de dock rätt tillplattade och ojämna vilket var lite av en besvikelse och märks då foten inte sitter lika bra som i nyss nämnda modeller.

Mellansulan var exakt det jag sökte efter, mycket väldämpad och vid snabbare löpning gör plattan och airpodsen sitt jobb. Det ska dock sägas att de inte är några Alphafly men iaf en smak av de.

Smuts som fastnar i tyget är tyvärr mycket svårt att få bort.

Sammanfattning:

Ja, supernöjd är jag väl inte, överdelen lämnar som sagt en del att önska men sulan gillar jag starkt, så här i efterhand hade jag nog köpt ett par Endorphin Speed för ändåmålet istället men de blir nog näst inköp.

Söker du ett par hyfsat snabba skor för träning både för kortare samt längre marapass med fartinslag är de ett bra alternativ men testa gärna innan så överdelen i ”kväver” dina fötter. Det ska dock sägas att priset 2149:- hos Nike är saftigt alltså och det saknas knappast konkurrens hos andra märken i den prisklassen.

På återhörande

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här