Recension Saucony Endorphin Speed 2

0
407

Denna sko var väl fjolårets mest hyllade sko så är nog sist på bollen att skriva om dom. Köpte faktiskt ett par för några månader sedan i min ”vanliga” storlek men de var för små och tyvärr fanns inga större då så det  blev retur.

Av en ren tillfällighet var jag på Stadium och hittade detta par för ca 1450.- vilket var ett klipp och då gick jag upp en halvstorlek till 41 och det var perfekt.

Så, är de så fantastiska som typ alla säger? Nja, jag är inte övertygad om mellansulan Powerrun PB som i mina ögon är rätt hård. Vet inte om det är min förhållandevis lätta kropp som inte kan komprimera dom ordentligt men trots över 150 km nu så är de milsvid från ZoomX-känsla men jag är kanske bortskämd. Det ska dock sägas att sulan ändå är helt ok trots styvare känsla och jag är övertygad om att i alla fall mellansulan kommer hålla ihop mycket länge, förmodligen längre än yttersulan.

På tal om yttersulan så är den bra för asfalt och kanske lite grusväg men inget grövre/halare underlag än så vilket är precis vad den är gjord för.

Överdelen är klockren, enkel men mycket skön känsla, inget som skaver eller skapar obehag och hälgreppet är bra, denna överdel ihop med en Nike-sula hade varit mumma.

Det jag gillar mer med dom är lättheten och att de som sagts förut att de klarar allt, från vanlig distans till fart, kanske inte riktigt långa pass för mig men kanske för andra.

Sammanfattning

Sköna skor som passar till det mesta även om sulan i alla fall för mig upplevs lite hård. Se dock till att testa ut storlek innan köp. Inga krusiduller, en bra och skön sko helt enkelt.

 

På återhörande

 

Rätt lätta, det gillar man ju.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här