Redan februari!?

0
38

Det är verkligen sjukt hur fort tiden går. Nyss var det jul och nu har redan årets första månad gått. Bara en vecka kvar innan det är sportlov och jag är ledig på nytt. Studenten närmar sig med storsteg.. Löpningen då? Jo tack den går okej. Långt ifrån perfekt men det börjar kännas lite bättre på den fronten.

November och December gick tungt där knäskadan gjorde sig påmind och det blev betydligt mer långdraget än vad jag hade trott. Ett tag kändes det rätt bra men sen blev det sämre igen. Löpningen var rätt begränsad med mestadels korta pass varannan dag och resten alternativträning och styrka. Nu i januari har det dock börjat gå åt rätt håll och det känns som att det verkligen håller på att bli bra. Jag har trappat upp löpningen sakta men säkert och har legat på 60-70km per vecka ungefär och fortsatt med relativt mycket styrketräning. Nu den senaste veckan landade jag på 80km löpning och ca 10h träning totalt. Helt klart ett steg i rätt riktning!

Ett annat positivt besked är att jag var på sjukhuset och gjorde ett arbetstest förra veckan. Anledningen till att jag gjorde det testet var för att jag svimmade och hamnade på sjukhus när jag sprang å-loppet i somras. Skriver om det här  för er som inte läst. Det var helt enkelt en typ av uppföljning för att se så det inte var något fel på hjärtat eller liknande. Allt såg bra ut så skönt att slippa oroa sig för något sånt iallafall!

Nu är tanken att fortsätta trappa upp mängden sakta men säkert och fortsätta med en hel del styrketräning och alternativträning. Jag tänker också att jag ska lägga in lugnare veckor typ var 4e vecka med mindre mängd löpning. Nu närmast blir det sportlovet som blir lite lugnare. Då ska jag nämligen iväg till Sälen med familjen så då blir det en hel del skidor istället för löpning. Det ska bli riktigt mysigt!

Ska bli riktigt kul att komma igång och tävla igen om några veckor (om allt känns bra såklart). Huvudfokus kommer dock ligga på höstens tävlingar och försöka bygga upp en stark och uthållig kropp fram tills dess. Jag har dock fortfarande en förhoppning att springa Stockholm Maraton och Göteborsvarvet. Jag sprang inget av dessa lopp förra året och jag ser verkligen fram emot att göra det iår. Jag hade ju tidigare som mål att delta i SM på dessa tävlingar men nu lär det bli vanligt deltagande istället. Blir kul det också! Jag har många år på mig att springa SM.

Till hösten tänker jag mig någon mara utomlands som kommer att vara årets huvudfokus. Eventuellt blir det Eindhoven igen precis som förra året då det var ett väldigt bra lopp med bra arrangemang och smidig flygresa. Det enda negativa var ju vädret men jag tror att risken ändå är ganska liten att det är 27grader i oktober i år igen. Sen vore det kul att springa något längre terränglopp. Lidingöloppets tremil är jag sugen på och kanske även ultravasan 45. Men det tar vi senare.

Det var allt jag hade den här gången. Hörs!

//Lukas

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är vinterlöpning1.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är vinterlöpning2.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är skidor.jpg

Lite skidor och en hel del vinterlöpning har det blivit ändå!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här