Rekord för Lundaloppet!

Aktuellt  

Lundaloppet har arrangerats sedan 1982 och är Skånes största motionslopp. I år befäste man den positionen med råge då man ökade med cirka 1000 personer sedan i fjol och satte nytt deltagarrekord med 7800 anmälda löpare.  En fantastisk siffra trots bara 7 grader och en ganska blåsig dag.

Lundaloppet har verkligen allt för att skapa en löparfest, första 2 timmarna är det start var 15:e minut för barn som springer 850 meter, sedan är det 10 km klass och timmen efter det en 5 km klass. Ett stort evenemangsområde på Lunds IP, en trevlig bana runt staden med musikstationer och rikligt med hejande publik.

Elitfältet är ganska litet, detta är framför allt en löparfest för den breda massan, men på startlinjen idag stod Johan Larsson som varit med ett antal gånger tidigare, första gången för 10 år sedan. Johan som vi gjorde ett stort reportage om i #1 2019 har tagit det ganska lugnt efter sin maratondebut, mest sprungit för välbefinnandet. Sista fem veckorna har han börjat köra lite kvalitet berättar han. De fem veckorna räckte till en överlägsen seger, med tiden 31.24 var han hela 2.20 före löparna som kom in efter honom, Jesper Bokefors, även han från MAI  och Henning Petzka från Lunds universitet, båda fick de tiden 33.45. Åtta löpare klarade sub 35 på milen.

Snabbaste dam var Sara Eltschkner, en tysk tjej som representerade Lunds universitet, Sara var i mål 22:a av alla på den fina tiden 36.37.  Sara var  50 sekunder före tvåan, Jenny Nae som segrade i fjol. Trea var Tamsin Ekkel med tiden 37,43 fyra  Louise Davidsson från Simlångsdalen. Fema var Karina Berner-Magnusson från danska Sparta med tiden 39.38, sexa och kanske mest imponerande av alla på 10km loppet, Marie Olsson med tiden 39.47. Marie är 56 år ung, en fantastisk prestation och hennes bästa tid på Lundaloppet under många år. Det var dessa sex som klarade sub 40 minuter.

På 5 km loppet var jag otroligt imponerad av Annika Faager som precis som Marie representerar Björnstorps IF. Annika har varit borta från tävlingsbanorna under en ganska lång tid, idag springer hon i mål som trea av alla med den fantastiska tiden 17.40. Det steget, wow!!! Annika var två minuter före näst bästa tjej, danska Julie Högh. Snabbaste av alla var Gustaf Tynelius med tiden 17.08. tvåa var Kent Nörman med 17.28 och tredje kille var Andreas Thell med 17.45.

Alla resultat hittar du här:

Vi bjuder på en rad bilder från dagens lopp.

 Dela på Facebook