0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Rekordlöpning av Meraf Bahta

Rekordlöpning av Meraf Bahta

Meraf Bahta krossade sitt eget svenska rekord på tio kilometer landsvägslöpning när hon idag vann ett lopp i Holland med tiden 31.09.

Meraf Bahta inledde säsongen med att krossa sitt eget svenska rekord på tio kilometer landsvägslöpning. Arkivbild: Deca Text&Bild

Hennes tidigare rekord var från ett lopp i Norge oktober 2018 då hon sprang på 31.38. I holländska Schoorl passerade Meraf första fem kilometerna på 15.41. Andra halvan gick på 15.28 fram till nya svenska rekordet 31.09.

Holländskan Susan Krumins utmanade Meraf hela vägen mot mål och slutade till sist tvåa, en sekund bakom Meraf. Dessa två stod i en klass för sig. Merafs vinnartid är också en förbättring av det nordiska rekordet som Karoline Bjerkeli Grøvdals hade med 16 sekunder.

I herrklassen slutade Johan Rogestedt, Stenungsunds FI, på elfteplats med 29.41. Herrloppet vanns av Bashir Abdi, Belgien, med 28.07. Det arrangerades också en halvmara i samma event där Caroline Almkvist, Hässelby SK, vann damklassen med 1.17.45.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,670FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Ur spår?

0
I princip hela landet är väl täckt av snö nu. Känns kul, och ovanligt. Löpare föredrar ju i regel barmark men jag är nog...

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X