Riktigt hett i Enhörna Halvmaraton

  0
  404

  Varmt, alldeles för varmt. Är kanske den bästa summeringen av årets upplaga av Enhörna Halvmaraton. Precis som i fjol, då loppet hette Jubileumsloppet, när Enhörna IF firande 90 år, bjöd lördagen mitt i juni på stekhet värme.

  Starten på Enhörna Halvmaraton i badande sol och tryckande värme. Foto: Staffan Dahlgren

  – På sommaren önskar man ju vacker väder och sol, men kanske inte när man springer, eller för den delen arrangerar en halvmara, säger tävlingsledaren Henrik Kvarnlöt från arrangörsklubben Enhörna IF.

  Han fortsätter:

  – Vi hade i år 20 procent fler föranmälda löpare men 10 procent färre i mål. Detta är jag säker berodde på att många anmälda löpare valde att avstå start, samt att efteranmälningarna blev färre än väntat.

  Temperaturen nådde ända upp till 28 grader under loppet och Enhörna IF hade förberett genom att lägga till en extra vätskestation samt förstärkt sjukvårdsteamet ifall något skulle inträffa. Som tur var blev det inga allvarliga incidenter, mer än att ett tiotal löpare bröt loppet och att några löpare efter målgång behövde rejält med återställande vätska.

  Mirza Nalic vann herrklassen. Foto: Staffan Dahlgren

  De som klarade värmen bäst var på herrsidan fjolårssegraren Mirza Nalic, numera tävlande för Västerås. Mirza som i normala fall gillar att springa i värme medgav att detta var i varmaste laget. Segrartiden blev i år fyra minuter sämre än i fjol och landade på 1.20.23.

  På damsidan gjorde Enhörnas Hanna Cernerud (fd.Windestam) comeback på distansen och sprang in på 1.30.33, efter att ha slagit av på takten sista fem kilometrarna. Detta var Hannas första halvmara på många år och det är riktigt kul att se Hanna ta sig an distansen igen.

  På kvartsmaradistansen, som det även tävlades i, vann på herrsidan Habtmariam Tadesse Lemma från Hammarby IF på tiden 35.59.

  – Vi som arrangörer hade hoppats på fler deltagare, men samtidigt är det fullt förståeligt att man som motionär, eller elitlöpare för den delen, väljer att avstå att tävla när temperaturen snuddar vid 30-graders strecket, säger Henrik Kvarnlöt.

  Hanna Cernerud vann damklassen i Enhörna Halvmaraton. Foto: Staffan Dahlgren

  Deltagarantalet blev en missräkning för arrangören.

  – Överlag är vi nöjda med arrangemanget och feedbacken från deltagarna var bara positiva, vilket är fantastiskt kul att höra. Nästa år hoppas vi på lite svalare väder och då även fler deltagare. Ett lopp som detta bör ha fler deltagare än knappt hundra i mål, sammanfattar Henrik Kvarnlöt.

  Resultat, Enhörna Halvmarathon:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här