Ryck i Abborrbacken avgjorde Rosa Bandet-loppet

  0
  71

  Rosa Bandet-loppet avslutade Lidingöloppshelgen. Segern gick i år till etiopiskan Alemtsehay Asefa Kasegen som ryckte ifrån Charlotta Fougberg i Abborrbacken.

  Charlotta Fougberg slutade på andraplats i Rosa Bandet-loppet. Foto: Deca Text&Bild

  Redan efter ett par kilometer blev tätklungan på tre tjejer reducerad till två, med Charlotta Fouberg som lok tätt följd av Alemtsehay Asefa Kasegen. I översta delen av den klassiska Abborrbacken satte Kasegen in en stöt och ryckte. Det avgjorde loppet. Kasegen vann med tiden 35.07, 18 sekunder före Fougberg.

  –Det var ett bra lopp, jag är mycket nöjd. Och jag kommer tillbaka nästa år och springer, säger Alemtsehay Asefa Kasegen.

  Det blev etiopisk seger i Rosa Bandet-loppet genom Alemtsehay Asefa Kasegen. Foto: Deca Text&Bild

  Charlotta Fougberg höll ihop sitt lopp väl och var en glad tvåa.

  –Jag inledde i bekväm fart, det var ingen annan som ville dra. När sedan rycket kom så kunde jag inte svara, men jag försökte slappna av och gå in i mitt lopp för att kunna slutföra det bra. Lidingöloppet är en folkfest, det är jätteroligt att springa här.

  Trea blev etiopiskan Maeregu Shegae med 37.03, orienteringslandslagets Alva Olsson och Emma Bjessmo tog platserna bakom henne med 38.00 och 38.18.

  Rosa Bandet-loppet 10 km är tävlingslopp för kvinnor. Loppet utgör startskottet för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och i år samlades 696 835 kr in till cancerforskningen.

  Alla resultat Rosa Bandet-loppet:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här