Sarah krossade sitt "pers" på 3 000 meter

  0
  18

  Sarah Lahti gav allt för att klara kvalgränsen till inomhus-VM i USA vid Nordenkampen i Växjö. Men trots ett personligt rekord på 3 000 meter med över 15 sekunder så räckte det inte riktigt.

  Sarah Lahti, Hässelby SK, 3000 meter,
  Sarah Lahti gav allt för att klara att springa under nio minuter på 3 000 meter och kvalificera sig för inomhus-VM i USA. En besviken min mot klockan efter målgång och Sarah kan konstatera att målsättningen inte riktigt lyckades. Foto: Deca Text&Bild

  Det är sällan man ser en besviken min efter ett så starkt lopp och en sådan kross av det personliga rekordet. Men Sarah Lahtis min sa det mesta.
  Den tydliga målsättningen var att ta sig under VM-kvalgränsen nio minuter blankt. Till en början höll Sarah sällskap med hinderspecialisten Charlotta Fougberg som hjälpte till att dra.
  Under senare delen av loppet orkade inte Charlotta följa och Sarah fick försöka att klara drömgränsen själv. Det gick nästan, men inte riktigt.
  Efter en storstilad insats klockades Sarah för 9.01,16. Nytt personligt rekord med över 15 sekunder och den andra bästa-tiden-genom-tiderna av en kvinnlig svensk löpare.
  Bara Sara Wedlund har varit snabbare med 8.50,32 från 1996.
  Charlotta Fougberg höll också ihop det bra och landade på 9.06,78 som tvåa i loppet.
  Sarah och Charlotta var totalt överlägsna i loppet.
  Linn Nilsson försökte knäcka VM-kvalgränsen på 1 500 meter. Även Linn gav allt och vann loppet med 4.14,81. Knappt två sekunder från kvalgränsen 4.13.
  Sverige vann Nordenkampen övertygande på den kvinnliga sidan.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här