Sätra Friidrottshall återinvigd

0
371

Som svensk löpnings personaltidning och sajt försöker vi hitta vad som händer runt om i Sverige. För några dagar var det en kul grej i Sätra, nämligen en återinvigning av deras friidrottshall. Det har varit en omfattande renovering av friidrottshallen under sommaren då bl a golven har fått nya banor, det skulle firas. Förmiddagen var vigd åt Prova-på-friidrott för 7-12-åringar. De fick stöta kula, hoppa längd, springa hinderbana, 200 meter på rundbanan och springa hyper-snabbt på flygande 20 meter med elektronisk tidtagning. Spännande, roligt och uppskattat. Av de barn som deltog ville mer än hälften börja träna friidrott (d v s kontakta friidrottsklubbarna som brukar träna i hallen).

Under eftermiddagen blandades tävlingar med prisutdelningar, intervjuer, levande musik och intervjuer. Väldigt fina resultat gjorde de båda segrarna Emmanuel Eneh Mälarhöjden IK Friidrott (27,07) och Tyra Sparv (26,88) Hammarby Friidrott, i 200-metersloppen.

I en s k UG-stafett (Underlig & Galen eller Ung & Gammal – välj själv) om 4 x 200 meter sprang kvinnliga veteraner tillsammans med P14 och P15. Två jämna lag sattes samman efter lagens respektive förmågor

Moa Hjelmer, Spoårvägens FK

Både Moa Hjelmer och Kajsa Bergqvist spred stjärnglans när de lät sig intervjuas; båda två har lagt ner åtskilliga timmar på träning och träning i Sätra Friidrottshall genom åren.

De tre 10-åringarna Amanda Håkansson, Isabella Wilkinson och Sebastian Kotte, som invigde 60-metersbanan konstaterade enhälligt att de nya banorna är ”jättesnabba!”

En levande  svängig orkester, EKE Trio, spred gemytlig stämning under eftermiddagens event.

De nya banorna i Sätra Friidrottshall är av Mondotyp. Betonggolvet under är flytspacklat så att underlaget är helt jämnt. På det ligger gummibanor om 13 mm, med täta skarvar; en version som lämpar sig mycket bra för både tävling och träning.
Sätra Friidrottshall har också redan blivit certifierat av World Athletics som ”Certified Indoor Facility”, alltså som en godkänd tävlingsarena.

Intressant fakta

Hallen är 6 300 kvm stor, motsvarande 100 trerumslägenheter; tro sjutton att barn och unga får spring i benen när de kommer in i en sådan hall.

Vid renoveringen drog byggföretaget ut hela det gamla golvet av gummimattor. Det vägde sammanlagt – 101 ton!

Foto: Deca text & bild

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här