Intervju med Victor Dahlgren

0
611

Här kommer några snabba frågor med Victor Dahlgren som tränas av Christian Mundt och är en så kallad supermotionist med sikte på elit.

Foto: Emilia Brangefält

Hej Victor!                                                                                                                  Några veckor efter Stockholm Marathon, var det årets bästa lopp för dig?

Prestationsmässigt var det troligtvis mitt bästa lopp hittills, möjligen i konkurrens med ett testlopp på 21,1k som vi körde i Slavsta i Uppsala i våras (1.14.32 där). Det var överraskande att bli 38:a totalt och 26:a i SM när de yttre förutsättningarna var så gynnsamma att så gott som ingen av de flera klasser bättre löparna tvingades kliva av. Har ingen statistik som bekräftar det här, men jag tror att finish rate på SM-deltagarna nu var högre än på vilket annat maraton som helst. Och det säger mycket om framförallt det optimala vädret.

Upplevelsen var total eufori mest hela tiden. Det var som att vi pandemibunkrat 18 månader av löparfest och plockade fram allt på en och samma gång. Hatten av till alla som var med och bidrog!

Är maraton den bästa distansen?

Det har blivit det med tiden. Maraton är den distans jag tycker är roligast att träna för och försöka springa så bra som möjligt på.

Vilka är enligt dig de bästa kolfiberskorna?

Har provat väldigt få modeller, för blev Vaporfly trogen, först Flynit-modellen (era 2) och sedan Next % 1 & 2 (era 3). De har känts helt otroliga från första steg och dessutom har de en viktfördel gentemot konkurrenterna som jag uppskattar. Dock är det förstås alldeles nödvändigt att det till slut togs fram konkurrerande modeller från flera av de andra skotillverkarna.

Kenenisa Bekele eller Galen Rupp? 

Oj, de här är faktiskt två personliga favoriter, så den är inte lätt! Bekele är enligt mig tidernas främste löpare på herrsidan (kolla in den PB-stegen!), och han har en löpstil, stil och personlighet som man blir glad av. Får nog säga Kenenisa, även om jag sympatiserar mycket med Galen också (kanske för mycket?) – något som inte blivit mindre efter skandalerna med f.d. tränaren Salazar och Nike Oregon Project.

Slutligen, vem tror du är Sveriges nästa stjärnskott inom löpning?

Man har ju blivit bortskämd sedan man hittade till löpningen, för det har verkligen dykt upp många lovande tjejer och killar de senaste 3-4 åren. Svensk löpning är på frammarsch! I år har vi kanske inga genombrott av 2020-kaliber (lex t.ex. Samuel Russom, Carolina Wikström, Emil Millán de la Oliva, Linnéa Sennström), men det är många som står på tur. Så för att svara långt när jag hade kunnat svara kort: Julia Svennblad, Hälle.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här