0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Blogginlägg Annakarin Arveheden Seniorcirkel och skolhockey

Seniorcirkel och skolhockey

Vi ska träna inför Toughest varje gång vi ses uppe i Skellefteå. Så är det sagt och så ska det bli. Först ut att ta tag i saken var Frk Dorotea som skakade fram en ledig tid i Spegelsalen på Eddahallen mellan eftermiddagens utbildning i barn-HLR och kvällens studiebesök på ”Isladan” aka Skellefteå Kraft Arena på temat Säkerhet på anläggningar. Det var Vindeln, Burträsk, Bredbyn och jag som hängde på. Resten av laget var förkylt resp drack champagnefrukost i Grand Canyon.

Upplägget var grymt: Stationsträning med armgång på stege, rodd och mountain climbers hängande i TRX-band, box jumps, burpees, armhävningar på boll, fällkniv, plankrodd med kettlebells etc… Ja, ni hör ju. Jag känner blodsmak bara av att tänka tillbaka. Och då fuskade jag ändå på slutet. Mina sista krafter använde jag till självförminskade utrop som innehöll synonymer till ”tant” och ”klen”, riktade till mig själv där jag låg strandad på en pilatesboll med näsan i en blöt fläck på parketten.

”Jag kanske skulle ha tänkt på att det var 40-plussare som skulle köra passet” skämtade Dorotea när jag och Bredbyn gammelgnisslade ikapp uppe på Skellefteå Kraft Arena en kort stund senare. Interå. ”Toppform vid 50” är det nya ”DM-guld vid 14”, tror jag.

En av alla bra grejer jag lärt mig på utbildningen hittills är att byta om blixtsnabbt, och ”badhusfräsch” är ett av alla nya ord på företeelser jag kommit att vänja mig vid. Man ger småsnuskigheten ett två- eller trelagers sminkansikte emellanåt helt enkelt. Och ser till exempel sitt livs första livehockeymatch just badhusfräsch med felplacerade hårspännen överallt. Alla som gläntat på dörren till hemmalagets omklädningsrum (nä, det var tomt) vet förresten hur illa just lukta illa på riktigt luktar… Lite otvättat hår försvinner liksom i odörmängden nästan obemärkt.

Skolhockey

En helt vanlig skoldag på Badmästare/Verksamhetsledare-utbildningen.

Nu, tillbaka på hemmaplan för distansstudier, praktik och extrajobb har jag ett sprillans styrkepass signerat PT-Jonas på Bollnäs Sporthall att ta mig igenom ett par gånger i veckan. Så är det sagt och så ska det bli. Vi ses vid chins-mojängen om en stund!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelGrå lunchjogg
Nästa artikelUnderbar löpning i Uppsala

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Ur spår?

0
I princip hela landet är väl täckt av snö nu. Känns kul, och ovanligt. Löpare föredrar ju i regel barmark men jag är nog...

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X